DORDRECHT – Inter Amicos brengt dit voorjaar een primeur: de nooit eerder in Nederland opgevoerde toneelversie van The Man from Earth, een boek van Jerome Bixby. Deze uitvoering is vertaald door Margriet Trausel, lid van de vereniging.

In Man van de Aarde maken we kennis met hoogleraar geschiedenis John Oldman. Als hij plotseling ontslag neemt willen zijn collega’s een verklaring, maar ze zijn met stomheid geslagen door zijn bizarre antwoord. De gemoederen lopen hoog op wanneer ze proberen zijn verhaal onderuit te halen. Al snel blijkt echter dat zijn beweringen noch bewezen, noch ontkracht kunnen worden. Wat begint als een gezellig afscheidsfeestje bouwt zich rap uit tot een onverwacht en vernietigend hoogtepunt. Man van de Aarde is een meeslepend verhaal met elementen van sciencefiction, geschiedenis en wetenschap. Het daagt onze overtuigingen uit over geloof en ongeloof, over leven en (on)sterfelijkheid en roept discussie op over onze plaats in de wereld.

Speeldata: 7, 21 en 22 juni om 20.00 uur en 9 en 23 juni om 14.00 uur. Locatie: Theater Inter Amicos, Christiaan de Wetstraat 23, Dordrecht. Info en reserveren: www.ia-dordt.nl.