DORDRECHT – Rebel Rebel aan de Houttuinen lanceerde vorig jaar de serie Songwriters Circle. Dit intieme evenement omarmt muziek in haar meest pure vorm en biedt een podium voor singer-songwriters om hun kunst te delen in een setting zonder franjes. Deze zondag 11 februari staat alweer de achtste editie op het programma, met drie singer-songwriters.

In de intieme bovenzaal van Rebel Rebel worden geen uitgebreide band set-ups gebruikt, maar ligt de nadruk op de essentie van muziek. Artiesten krijgen de vrijheid om nieuwe ideeën te verkennen, onafgewerkt werk nieuw leven in te blazen of oude klassiekers weer tot leven te wekken.

Deze editie is ten eerste Estée Moïse te horen. Een 19-jarige singer-songwriter uit Zwijndrecht, wiens muziek is doordrenkt met haar persoonlijke ervaringen en emoties. Haar recente single ‘Gek van jou’ geeft een dieper inzicht in de complexiteit van onbeantwoorde liefde. Mary Syll is de tweede muzikale gast. Ze is een singer-songwriter die met haar popsongs invloeden van slavische en zigeunermuziek combineert met diverse muziekstijlen uit verschillende decennia. Haar muziek creëert een fantasiewereld, waarin harten dansen. Ed van Dijk is gast drie. De ervaren muzikant en gitarist brengt zijn persoonlijke ontdekkingstocht in een midlife-tijdperk tot leven op zijn EP genaamd ‘Tussenspel’, waarvoor hij schreef, speelde en produceerde.

De Rebel Songwriters Circle vindt plaats op zondagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur. Zoals bij alle evenementen bij Rebel Rebel is de toegang gratis.

 

Op de foto: zangeres Mary Syll.