Cultuur

reageer als eerstvr 11 jan 2019

Dordt Centraal Filmpanel zag Replicas met Keanu Reeves

DORDRECHT – Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières.

Een film met Keanu Reeves in de hoofdrol. Dat belooft veel goeds. Het filmpanel bezocht Replicas. Zijn nieuwste film, een drie-in-één: science-fiction, actie en thriller. Misschien niet helemaal origineel, maar wel vermakelijk.

Wanneer neurowetenschapper Will Foster (Keanu Reeves, The Matrix & John Wick) en zijn collega Ed (Thomas Middleditch, The Wolf of Wall Street) op het punt staan een grote doorbraak te maken in hun project, lijkt de tijd te dringen als het management achter de twee de stoppen uit het project wil trekken. Nog voordat Foster de mogelijkheid heeft om zijn bevindingen te delen met het management, raken hij en zijn gezin betrokken bij een fataal ongeluk en moet hij een vreselijke keuze maken. Gevangen in zijn keuze moet hij nu zijn hoofd boven water zien te houden, een leugen in leven houden en meer dan dat. Een vergelijkbaar verhaal als Trancendence in een nieuw jasje gestoken. Het is geen geheel origineel verhaal maar daarom niet minder vermakelijk. (William Clement)

 

 

 

Geef een reactie