DORDRECHT – Vanaf vrijdag 14 januari schitteren de lichtletters (HE)ART OF THE CITY op het dak van de toneeltoren van de Schouwburg van Kunstmin, als markering van het culturele hart van de stad Dordrecht en de regio. Afwisselend tussen dag en nacht ontvouwt zich een lichtspel tussen letters waaruit twee zinnen ontstaan.

Deze lichtletters staan voor de verbinding met de inwoners van de stad en de regio. Het theater als kloppend hart van de stad vol inspiratie, levendigheid en bezieling.
(HE)ART OF THE CITY is een zin die geïnspireerd is op Heart o’ the City Hotel uit de cyberpunk film The Matrix uit 1999.
Kunstmin wil een zo groot mogelijk publiek laten genieten van kunst en cultuur. Met onder meer deze lichtinstallatie draagt Kunstmin ook in deze tijd bij aan onmisbare ontspanning, verdieping en verbinding. Juist nu zijn kunst, cultuur en inhoudelijke verhalen hard nodig.
Met dit lichttheater biedt Kunstmin het publiek een veilig cultuurbezoek. Kunstmin ziet ernaar uit bezoekers weer in grote getalen te verwelkomen in het ‘hart van de stad’.
Concept lichtletters: Barbara Mundel