DORDRECHT – De editie 2021 ging niet door en mei 2023 is nog ver weg. Daarom is er op zaterdag 28 mei een mini-editie van Dordt in Cello. Een dag ‘op maat’ vol afwisseling en uitdagingen als opmaat naar de volgende editie van het vijfdaagse cellofestival in mei 2023. Op het programma drie bijzondere concerten, een boeiende masterclass en ‘s middags een prachtige WaterWandeling langs de schilderachtige Dordtse havens. Met op verrassende locaties drie keer een klein concert, omlijst door poëzie en met de cello in de hoofdrol.

Cello Op Maat start in de Trinitatiskapel met een ochtendconcert door mastercellist Jeroen den Herder. Samen met pianiste Hua-Hsuan Lee laat hij zijn celloklanken horen en verzorgt hij aansluitend een masterclass voor cellostudenten. Hierbij is ook publiek welkom. Het lunchconcert vindt plaats in de nabijgelegen Kunstkerk, waar celliste Lidy Blijdorp en schrijver Jan Brokken je met woorden en klanken meevoeren in de wereld van cellolegende Anner Bijlsma.

’s Middags gaan er drie groepen op pad langs de grote rivieren en door het historische havengebied van Dordrecht, waar op drie plekken bijzondere muzikale en poëtische ontmoetingen plaatsvinden die je meenemen naar oorden als Spanje, IJsland en Oekraïne.

Het avondconcert is op een bijzondere locatie, namelijk de grote zaal van filmhuis The Movies. Leonard Besseling, cellist van het Concertgebouworkest, speelt samen met Club Classique het kijk- en luisterconcert ‘Moving Art’. Op het filmdoek wordt deze keer geen film vertoond, maar komen schilderijen langzaam tot leven en veranderen in fascinerende ‘tableaus vivants’.

Kijk op www.dordtincello.nl voor meer info en kaarten.