DORDRECHT – Na een wervelende eerste editie van haar eigen Oktoberfest is Phil Spaβ, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch, klaar voor een tweede editie van dit Duitse feestje. Op zaterdag 23 oktober vanaf 19.00 gaan de deuren van het Benevia Muziekcentrum open, waarna de Dordtse kapel om 19.30 het spits zal afbijten. Tickets à 10 euro, inclusief een consumptie, zijn te bestellen via www.dpho.nl.

Phil Spaβ, de jongste telg van het Dordrechts Philharmonisch, bouwt sinds drie jaar aan haar naam en mag inmiddels dé Egerlander-kapel van Dordrecht genoemd worden. Het Oktoberfest onderstreept die reputatie, met naast traditionele muziek ook bijpassende kledij, pretzels en natuurlijk bier op de tap. Ook het publiek wordt uitgenodigd om zich passend te kleden op dit evenement.

Topvorm

Kapelmeester Ronald Limpens is meer dan enthousiast over dit eerste grote feest sinds een lange tijd. “De muzikanten hebben hard gewerkt om weer in topvorm te komen”, vertelt hij. In topvorm zijn is zeker nodig, want naast Phil Spaβ zijn ook Die Alpenjäger uit Klaaswaal te vinden op het Oktoberfest. Limpens zelf speelt in deze kapel op de klarinet en wist via die weg de kapel uit te nodigen om in Dordrecht te komen spelen. “Die Alpenjäger speelt muziek uit de Böhmische traditie, zoals dit gespeeld wordt in Tsjechië en Duitsland,’ vertelt hij, ‘een mooie aanvulling op het repertoire van Phil Spaβ, wat naast Böhmische muziek ook Mayerische muziek bevat.”