Cultuur

reageer als eerstdo 16 okt 2014

Nathalie Lété opent galerie Herfst

DORDRECHT – De wereldwijd beroemde Franse illustrator en ontwerper Nathalie Lété is nog tot dinsdag 21 oktober als ‘artist in residence te gast zijn bij Villa Augustus. Aanleiding is de opening van galerie Herfst, een nieuw initiatief van Villa Augustus. Lété is de eerste exposant en zal op zaterdag 18 oktober de opening van de tuingalerie verrichten. Tevens presenteert ze er de Nederlandse versie van haar pop-upboek Wandeling van het kleine meisje en een in opdracht van Villa Augustus door haar geïllustreerd notebook.

Nathalie Létéis bekend om haar kleurrijke illustraties, haar keramiek, prachtige zijden sjaals, stoffen en kussens, kinderspeelgoed en schriftjes. Villa Augustus’ Dorine de Vos en Andrea Piersma zijn al jaren grote fans van haar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist zij de eerste exposant is in Herfst.

 

Kamer 24

Herfst is een nieuw initiatief van Villa Augustus. Kamer 24, gelegen aan de tuin van het hotel/restaurant, wordt zo nu en dan omgetoverd tot tijdelijke galerie. Villa Augustus nodigt kunstenaars uit er hun werk te tonen en zo een inspirerende plek aan het bedrijf toe te voegen. Zaterdag 18 oktober zal Nathalie Lété voor het eerst de schuifdeur van Herfst openen, waarna de schatkamer tot nader te bepalen datum geopend zal zijn.

 

Boekpresentatie

Een extra aanleiding voor Lété’s verblijf bij Villa Augustus, is het verschijnen van de Nederlandse editie van haar pop-upboek Wandeling van het kleine meisje (originele titel: ‘Promenade de la petite fille’), uitgegeven door Villa Augustus. Tegelijkertijd brengt Villa Augustus een luxe notebook uit met speciaal in opdracht gemaakte illustraties van Lété rond het thema lezen. Aansluitend op de opening van de galerie zal Lété haar boeken signeren in de markt van Villa Augustus.

 

Aanvang om 11.00 uur in de Limonaia, de citroenbomenkas van Villa Augustus (Oranjelaan 7). Presentatie duurt tot 13.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie via www.villa-augustus.nl, www.facebook.com/augustus.villa. Meer informatie over de kunstenares: www.nathalie-lete.com. Openingstijden Herfst: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (via receptie of markt van Villa Augustus indien mogelijk). Wandeling Van Het Kleine Meisje bedraagt 18,50 euro, en de Notebook 17,50 euro.

 

Geef een reactie