DORDRECHT – Op zaterdag 4 juni is de eerste editie van het Festival Cultuur op de Hoek. Dordtse amateur-kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, open huizen en een tentoonstelling. Een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordt rijk is. Dit nieuwe cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen. (Foto: Peter Verheijen)

Scheffersplein, Visbrug en Vrieseplein
Bekende en minder bekende namen staan tussen 11.00 en 17.00 uur op de drie podia in de binnenstad. Vanaf de terrassen op het Scheffersplein kan geluisterd worden naar Concertband Prins Willem van Oranje, Dph Phil Spass, JD’s Bigband en De Donuts. Op de Visbrug staan Drechtstad Muziekvereniging, de Orchest Vereeniging, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansvereniging Machar en Spotlight Orchestra geprogrammeerd. De Drumfanfare KNA, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansdansvereniging Machar en Jubal Drum & Bugle Corps zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen.

Multi Painting
De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Stadsbibliotheek op de Groenmarkt. Daar geven ook de leden van het Vrouwenkoor Close4You informatie over het koor. De leden en docenten van schilder- en tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Open Huizen
Een aantal verenigingen heeft deze dag ook hun locatie opgesteld voor bezoek. Iedereen is welkom om te komen kijken op de locaties waar het Dordrecht Philharmonisch, Concertband Prins Willem van Oranje en toneelvereniging Inter Amicos repeteren. Ook Studio 76 heeft haar deuren geopend voor het publiek.

Programma
Het complete, actuele programma en meer informatie over de deelnemers en de Open Huizen is te vinden op www.cultuuropdehoek.nl. Het nieuwe festival wordt georganiseerd door ToBe Projectbureau in opdracht van de Gemeente Dordrecht.