DORDRECHT – Kleine ontdekkingsreizigers vanaf 2 jaar, opgelet! Met vrolijke liedjes, verhalen en spelletjes kunnen jullie een reis om de wereld maken via de schilderijen in het Dordrechts Museum. Brigitte Timmermans van Kunstfanaatjes maakte speciaal voor de allerkleinsten de peutertour Reiskriebels! door de tentoonstelling Wanderlust. Deze week gingen de eerste peuters en kleuters mee op reis. (Foto: Bram Vreugdenhil)

De tentoonstelling Wanderlust neemt bezoekers mee naar de meest bijzondere plaatsen en overweldigende natuur. Er zijn werken te zien van reislustige Nederlandse kunstenaars uit de periode 1800 tot 1900. Een periode waarin de fotografie nog in hele kleine kinderschoenen stond. Om de werkelijkheid te verbeelden schilderden de kunstenaars dus de omgeving. Hun werken laten de bezoekers van Wanderlust wegdromen bij de mooiste oorden binnen én buiten Europa. Bij de tentoonstelling biedt het museum vele activiteiten aan voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers zelf aan de slag tijdens een workshop landschap-schilderen, leren zij meer over zichzelf en de kunstwerken tijdens een rondleiding Ik reis dus ik ben. Ook kunnen gezinnen samen de wereld en de kunst ontdekken met een speciale Wereldkaart. Kinderen worden geïnspireerd door mooie verhalen tijdens een van de Voorleesfeestjes en nog veel meer.

Weinig voor jonge kinderen

Het Dordrechts Museum is een van de weinige kunstmusea in Nederland die een rondleiding speciaal voor peuters liet maken. En dit is niet de eerste keer, al in 2017 kregen de allerkleinsten een warm welkom met een speciale rondleiding van Kunstfanaatjes rondom de dieren van Aert Schouman. Musea zijn ontmoetingsplekken waar iederéén, dus ook de allerjongste bezoeker, kunst op een eigen manier moet kunnen beleven. Is jouw peuter net zo nieuwsgierig als de reislustige schilders uit de 19e eeuw? Doe dan mee met Reiskriebels! Er kunnen maximaal tien kinderen mee per tour, dus reserveer snel een plekje voor één van de volgende tours op 19 augustus, 23 september, 28 oktober en 6 januari. Reiskriebels! Duurt een uur en start om 11.15 uur Prijs is 3 euro per kind. Meer informatie en reserveren op de museumwebsite.