DORDRECHT – Galerie Wijnstraat en WG Galerie openen op zaterdag 15 januari hun deuren voor een bijzondere dubbelexpositie; een samenwerkingsverband, waarbij diverse aspecten van de portretkunst worden belicht.

WG Galerie opent zaterdag de expositie ‘3 Dordtse Vrouwelijke Portretschilders’ met Dora Carpentier, Kim van den Enden en Wilma Geerts, tevens de galeriehoudster. Hier ligt de nadruk op het realisme in olieverf op doek.

Galerie Wijnstraat toont ‘Fifty Ways, 50 x Portretkunst’. Hier worden verschillende invalshoeken en disciplines van de portretkunst getoond; vijftig werken van in totaal tien kunstenaars met schilderijen, werken op papier, assemblages, sculpturen en linoleumsnedes.

De galeries liggen op loopafstand van elkaar en zijn vanaf 12.00 uur zijn beide galeries geopend. Vanwege de coronamaatregelen is de feestelijke opening voorlopig uitgesteld naar zaterdag 22 januari rond 15.00 uur. Voor die tijd kunnen de werken bekeken worden na afspraak en het kiezen van een tijdslot. Reserveren kan telefonisch via 06-43599357 (Galerie Wijnstraat) en 06-29058980 (WG Galerie).