Actueel

reageer als eerstma 25 nov 2019

Prins Krommediek en hofhouding gepresenteerd

DORDRECHT – Dit jaar staat het carnavalsseizoen van carnavalsvereniging Nar Veure volledig in het teken van goud met als motto Nar Veure gaat voor goud. Zoals gebruikelijk staat de eerste activiteit in november in het teken van de presentatie van  de hofhouding voor het komend seizoen. Afgelopen zaterdag om 22.45 uur was het zover. Na maanden van voorbereiding en vele weddenschappen over hoe de hofhouding er uit zou gaan zien was de spanning om te snijden.

De entree  van stadscarnavalsvereniging De Merwekrabbers was het sein dat de officiële installatie van Prins Krommediek en zijn gevolg kon beginnen. Grote vraag voor alle aanwezigen was of er dit jaar nieuwe gezichten in de hofhouding zouden zitten of dat Prins Krommediek de 24e wederom tevoorschijn zou komen met zijn gevolg. De zaal werd al snel in de juiste sferen gebracht met de opkomst van de opper voor het nieuwe seizoen. Ook dit jaar zal oud-raadslid Ronald van der Lienden als opper fungeren.

Vervolgens was het de beurt aan de raad van elf. Deze mannen van goud kwamen zelfs als twaalftal binnen en in deze groep kwamen er enkele nieuwelingen tevoorschijn, waarbij er nog steeds een heel hoog DFC-gehalte was. Hierna was het tijd om de hofdames naar binnen te halen. Nadat er eerst twee ‘fake’ hofdames voor de nodige verwarring hadden gezorgd, was het tijd om de echte hofdames te presenteren. Twee dames vanuit de damesvoetbaltak kwamen tevoorschijn: Kelsey Rombout en Amber Hoogendoorn.

En dan het moment suprême. Wie zou er tevoorschijn komen als Prins Krommediek? Nadat bijna alle rook verdwenen was uit de zaal kwam hij tevoorschijn: ook dit jaar zal  jeugdtrainer Cees Rombout als Prins Krommediek de 24e door het leven  gaan.

Na de officiële plichtplegingen onder de muzikale klanten van hofkapel Bar Gebeure werd er door de aanwezigen samen met drie kapellen en de mannen van Hollands Welvaren tot de late uurtjes een groot feest van gemaakt.

 

 

Geef een reactie