Cultuur

reageer als eerstdo 10 jan 2019

Pro Patria huldigt jubilarissen

DORDRECHT – Ook de Dordtse muziekvereniging Pro Patria greep haar druk bezochte nieuwjaarsreceptie aan om drie leden te huldigen vanwege hun trouwe lidmaatschap. Leden die in hun jeugdige jaren zijn begonnen bij de vereniging als trompetspeler bij het toenmalige Jong Pro Patria. (Foto: Hetty Kooij)

Ronald Stam (25 jaar lid) is de trompet trouw gebleven, terwijl Anthony Vermeij (40 jaar lid) en Kees Kooij (50 jaar lid) zijn overgestapt naar een zwaarder blaasinstrument, respectievelijk sousafoon en euphonium. Alle drie de leden hebben veel betekend voor de vereniging, onder andere op bestuurlijk vlak. Kees Kooij (voorzitter) en Ronald Stam (jeugd- en technische zaken) zijn nog steeds actief in het bestuur.

Toekomst

In 2018 heeft Pro Patria flink geïnvesteerd in haar clubgebouw. Om in de toekomst actief te blijven, is nieuwe aanwas hard nodig. Gelukkig weten nieuwe leden de weg naar de Gravensingel nog altijd te vinden, want deze maand starten vijf nieuwe aspirant-leden met kennismakingsrepetities. Hierbij zitten drie jonge muzikanten die bij TOPP (Toekomst Orkest Pro Patria) een blaasinstrument gaan bespelen. Uiteraard kan de vereniging meer nieuwe leden gebruiken op diverse instrumenten.

Passie voor Muziek

Voor komende periode staat er een ambitieus concert op het programma waarin wordt samengewerkt met de Dordtse koren Close4You en Close Singers Ensemble. Op 24 maart zal dit ten gehore worden gebracht in Schouwburg Kunstmin in kader van het ‘Passie voor Muziek’-project. Meer informatie over Pro Patria, de mogelijkheden tot het bespelen van een instrument en het ‘Passie voor Muziek’-project is te vinden op www.mvpropatria.nl.
 

Op de foto: De drie jubilarissen van Pro Patria; Ronald Stam, Kees Kooij en Anthony Vermey.

Geef een reactie