Cultuur

reageer als eerstma 27 jan 2014

Rotary Clubs organiseren Groot Dictee

PAPENDRECHT – De Rotary Clubs Kinderdijk en Papendrecht organiseren op vrijdag 14 maart opnieuw een Groot Dictee. Vorig jaar was het met meer dan honderd deelnemers een groot succes. Ook dit jaar wordt de kennis op het gebied van spelling bij de inschrijvers getest. Er wordt een eigentijds dictee gemaakt waar iedereen zijn tanden in kan zetten. Het inschrijfgeld gaat naar een goed doel.

De zinnen van het dictee worden afwisselend voorgelezen door burgemeesters Bert Blase van Alblasserdam en Kees de Bruin van Papendrecht. Inschrijving kost 250 euro voor een team van drie tot vijf personen en 50 euro bij individuele deelname. Natuurlijk doen de inschrijvers niet alleen mee om hun spellingvaardigheid te testen, maar ook om het goede doel te steunen. De opbrengst van het Groot Dictee wordt namelijk besteed aan een dagje uit voor kwetsbare ouderen. Dat dagje haalt hen even uit de sleur van alledag. De ervaring leert dat de ouderen het fantastisch vinden als zij kunnen genieten van elkaar, gezelligheid, entertainment en van een andere omgeving. Voor de dicteeschrijvers zijn er verschillende prijzen te winnen, zoals een dinerbon voor de categorie teams en een e-reader voor de winnaar van het individuele klassement.

Voor aanmelding en meer informatie: www.rotarydictee.nl. Het Groot Dictee wordt gehouden op vrijdag 14 maart en begint om 19.30 uur in de aula van De Lage Waard aan de Vijzellaan in Papendrecht. Alleen de winnaars worden bij naam genoemd. Na afloop blijft iedereen nog voor een hapje en een drankje en is er een gezellige nazit.

Geef een reactie