DORDRECHT – In het Isala theater in Capelle aan de IJssel streden zondag elf landelijke koren om de eerste prijs op het Isala Encore festival. Vocal Groep Route Sixteen uit Dordrecht won met verve.

Bezoekers luisterden naar vele muziekvormen waaronder opera, operette, klassiek, popsongs tot stevige rock met al of niet begeleiding van muziekband of piano. Route Sixteen overweldigde met hun muzikale show over het wel en wee van de vrouwelijke zoektocht naar ‘perfectie’. Zij waren ook het enige koor dat à capella zong. Met hun theatrale optreden wisten de dertig dames de juiste snaar te raken bij het publiek. Het commentaar van de professionele jury loog er niet om: “Muzikaliteit, theatraliteit, stemtechniek het was allemaal geïntegreerd, het was een doorlopende voorstelling waar iedereen acteerde” en “Het thema werd geweldig doorgevoerd, overal was het interessant om naar te kijken en de koorklank was een streling voor het oor.”
Met dit commentaar op zak gaat Vocal Group Route Sixteen met vol vertrouwen in maart deelnemen aan de nationale conventie in Apeldoorn. Worden zij weer het beste barbershopkoor van Nederland?