Cultuur

reageer als eerstza 1 feb 2020

Seniorenkoor schittert opnieuw in voorstelling Hendrik Groen

DORDRECHT – De voorstelling ‘Hendrik Groen – Zolang er leven is’, vanavond in Schouwburg Kunstmin, heeft een sterk Dordts tintje. Net als vorig jaar spelen vijftien leden van het Seniorenkoor Stadspolders mee. Een heel bijzondere ervaring, vertelt Bert de Vries, zanger en PR-man van het koor. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Jullie mogen weer meedoen! Leuk of vooral spannend?

“Het is een groot feest! Vorig jaar stond ik zelf op het podium in een bomvol Kunstmin. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Echt een geweldige ervaring!”

Zijn jullie ‘acteurs’ goed voorbereid?

“Zeker. Er is met veel elan en fanatiek gerepeteerd. Eerder deze maand hebben onze leden ook al meegedaan met de voorstelling in De Willem in Papendrecht. Ook daar was de zaal bomvol. Het ging heel goed. Het is ook een enorm leuke voorstelling. We zien het als een eer dat we daarvoor uitgenodigd worden. En inmiddels hebben we al zoveel optredens gegeven als Seniorenkoor, dat we aardig gepokt en gemazeld zijn.”

Welke rol spelen jullie leden in de voorstelling?

“Ze zingen als koor een aantal nummers, Nederlands- en Engelstalig. Geen probleem, want met ons eigen koor doen we dat ook. En ook Frans, Duits, Italiaans en zelfs Russisch trouwens. Er is gerepeteerd met onze vaste dirigent. Tijdens de voorstelling speelt een acteur die rol. Daarnaast spelen zij mee als bewoners van het bejaardenhuis.”

Was er veel animo onder de leden om mee te doen?

“Absoluut. Er waren veel meer gegadigden dan de vijftien mensen die er mee kunnen doen. Wij hebben sowieso actieve leden. Als er wat te doen is, zijn de meesten daar wel voor in. Uit de aanmeldingen moesten we natuurlijk ook een beetje een goede stemmenmix samenstellen. Zelf doe ik deze keer niet mee. Ik zit met mijn vrouw in de zaal. Ook leuk.”

Heeft de vorige keer veel reacties opgeleverd?

“Nou en of. Veel positieve reacties. En aanmeldingen van nieuwe leden. Om je een idee te geven: toen ik lid werd, was ik nummer 34. Er zijn wat leden vertrokken door verhuizingen en bij een seniorenkoor gaan er helaas ook wel eens leden dood. Maar door de nieuwe aanwas hebben we nu meer dan zestig zangers en zangeressen.”

Zaterdag 1 februari, 20.15 uur, Grote Zaal Kunstmin. Er zijn nog kaarten te koop via www.kunstmin.nl.

 

 

 

 

Geef een reactie