Cultuur

reageer als eerstwo 4 feb 2015

Theaterworkshops voor kinderen in schouwburg

DORDRECHT – Kinderen mogen in de tweede helft van het theaterseizoen vijf keer meedoen aan een workshop in Schouwburg Kunstmin. De workshops zijn voorafgaand aan een jeugdtheatervoorstelling. De eerste is zondag 8 februari, voor de voorstelling Stick Stones Broken Bones van Mr. Bunk.

Kinderen vanaf 8 jaar mogen meedoen. Maar meedoen is alleen mogelijk in combinatie met een bezoek aan de betreffende voorstelling. Kaarten voor de workshops en de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl. De workshops worden gegeven door een docent van Jeugdtheaterschool Dordrecht. Na de workshop die ruim drie kwartier duurt, wordt er samen nog een drankje gedronken. In de rest van het seizoen vinden nog workshops plaats voorafgaand aan de voorstellingen Mismuis op 22 februari, Foutje op 1 maart, 4Beat op 29 maart en Zeehelden op 6 mei. Het deelnemen aan een workshop kost 5 euro, inclusief een drankje.

De voorstelling
Sticks Stones Broken Bones is een mengsel van improvisatie, komedie en schaduwtheater. Met behulp van huis-, tuin- en keukentroep, karton en pluis creëert Mr. Bunk tekenfilmachtige taferelen, van vliegende kippen tot hersentransplantaties. Hij voert zijn schaduwspel voor het scherm uit, zodat het publiek een inkijkje krijgt in hoe de wezens ontstaan. De voorstelling is geknipt voor de hele familie: kinderen leven mee met de schaduwpoppen, volwassenen waarderen de immense creativiteit, jong en oud geniet van de humor.

 

Geef een reactie