DORDRECHT – Na een succesvolle crowdfundingcampagne en twee maanden van intensieve verbouwing kondigt Muziekpodium DJS haar heropening aan op vrijdag 1 maart. Het podium, dat al meer dan 75 jaar een thuis biedt aan diverse muziekstijlen, viert dit met een sprankelend openingsweekend, met natuurlijk veel muziek. De officiële opening wordt op zaterdag 2 maart verricht door cultuurwethouder Rik van der Linden. (Foto: DJS)

Muziekpodium DJS heeft twee maanden lang gewerkt aan een renovatie die het historische pand heeft getransformeerd tot een knus, state-of-the-art en toekomstbestendig podium. Dat was ook wel nodig volgens voorzitter Roel Esseboom: “De laatste verbouwing vond plaats in 1995 en het podium was eigenlijk niet meer van deze tijd. Niet voor bezoekers, maar ook niet voor de musici.” DJS heeft dus alle tijd gehad om te sparen voor een verbouwing en ontving ook een subsidie vanuit de gemeente Dordrecht en het Cultuurfonds. Het laatste stukje financiering werd met een crowdfunding gerealiseerd. Esseboom: “De laatste 22.000 euro is echt bij elkaar gebracht door onze fans. Stuk voor stuk muziekliefhebbers die het belangrijk vinden dat DJS behouden blijft voor de stad. Die betrokkenheid heeft echt de doorslag gegeven. Ook tijdens de verbouwing, want naast een professionele interieurbouwer is er ongelofelijk veel werk verzet door een grote groep vrijwilligers die iedere dag aanwezig was. Zonder hen was het niet zo geweldig mooi geworden!”

Uitverkocht

Met de verbouwing voldoet het podium weer aan de eisen van deze tijd en hoopt het een aantrekkelijke plek te zijn voor liefhebbers van livemuziek. Dat het Dordtse publiek vol verwachting heeft uitgekeken naar de heropening, bleek wel uit de belangstelling vooraf: de officiële opening op zaterdag was op voorhand al vol. Om meer liefhebbers de gelegenheid te bieden om het nieuwe podium te bewonderen, werd er een pre opening party op de vrijdag en een zondagmiddag-sessie aan toegevoegd. Deze waren echter ook in no-time uitverkocht. De opening belooft een feestelijke aangelegenheid te worden met een gevarieerde programmering. Op vrijdag 1 maart wordt het publiek verwelkomd op de pre-opening party met Toussaint’s All Stars. De officiële opening op zaterdag 2 maart biedt genodigden een exclusieve ervaring met een optreden van een all star bezetting van Tito’s Soul Jazz, met onder andere gasten als Govert van der Kolm (foto), saxofonist Rolf Delfos en de Dordtse soulzanger Jared Grant. Voor degenen die het liever wat rustiger aan doen, is er op zondagmiddag 3 maart de Sesjun Sunday, een ontspannen middag vol jazzimprovisatie.

Vernieuwde site

Muziekpodium DJS kijkt ernaar uit om haar bezoekers te verwelkomen in het vernieuwde pand en hen te laten genieten van geweldige livemuziek in een warme en toegankelijke sfeer. Voor de agenda wordt verwezen naar een gloednieuwe website, die net als het podium zelf een ingrijpende make-over heeft ondergaan. Voor meer informatie over het programma en deelname aan activiteiten, ga naar www.muziekpodiumdjs.nl.