Cultuur

reageer als eerstdo 27 mrt 2014

Weer tien dagen Bach

DORDRECHT – Het Bachfestival krijgt een vervolg in september. Dat is onlangs officieel bevestigd. Op 23 april wordt de precieze programmering bekend. De publieksactiviteiten krijgen dit jaar als thema: Grote Vaders, Grote Zonen. Nieuw is dat het festival zich uitbreidt naar alle Drechtsteden.

Van 19 tot en met 28 september klinkt voor de derde keer, tien dagen lang, op verschillende locaties in de Drechtsteden de muziek van Johann Sebastian Bach of muziek geïnspireerd op hem. Meer dan vijftig gratis en betaalde concerten en meerdere deelnameactiviteiten op twintig verschillende locaties brengen een gevarieerde mix van Bach Puur & Bach Anders met grote namen uit de historische uitvoeringspraktijk en vertalingen naar muziek uit de 21e eeuw.

Thema

Het thema is afkomstig uit het Quodlibet en dekt alle stamboomimplicaties die in het festival geprogrammeerd zijn. Uiteraard komt het terug in de muziekprogrammering, maar het thema wordt ook onderzocht aan de hand van gesprekken, documentaires en andere presentaties, inhoudelijk met specialisten en het publiek. Het Bachfestival Dordrecht begint met een feestelijk openingsconcert op vrijdagavond 19 september in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Over de tien dagen verspreid worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht. Er zijn uitvoeringen in de Grote Kerk, de Oude Kerk in Zwijndrecht, het Energiehuis en ook in alle Drechtsteden.

 

 

Geef een reactie