Cultuur

reageer als eerstvr 8 dec 2017

Workshop kerstkaarten maken

DORDRECHT – U wilt voor de kerstgroet graag creatief aan de slag, maar kan wel wat hulp gebruiken? Studio ’76 houdt zaterdag 9 december van 10.00 tot 12.30 uur een workshop kerstkaarten maken. Willem Romijn en Otto van der Spoel zijn de cursusleiders.

Willem Romijn is bij velen bekend om zijn aquarellen. Hij heeft zijn hart verpand aan deze techniek van het aquarelleren en zal tijdens het maken van kerstkaarten advies geven. Onder leiding van Willem kunnen deelnemers tijdens de workshop ook een winterlandschap in aquarel maken.
Otto van der Spoel heeft veel ervaring met kleine aquarellen op ansicht formaat. “Op vakantie maak ik binnen een uur acht tot tien aquarel ansichtkaarten. Daarbij maak ik geen gebruik van de in de handel zijnde voorbedrukte blokjes aquarelpapier, maar snijd zelf de kaarten van een blok aquarelpapier.” Er wordt in een klein half uur de techniek van het aquarelleren uitgelegd.

Voor materiaal wordt gezorgd. Het atelier opent om 09.45 uur, om 10.00 uur start de kerstkaartenworkshop. Om 11.30 uur is het koffietijd. Tijdens de koffie worden de gemaakte kaarten besproken. Na de koffie worden de eerste kaarten die door de ballotage komen gefixeerd. Fixeren met fixatief wordt gedaan om mogelijke waterschade bij het verzenden met de post te beperken. Om 12.15 uur worden de gemaakte aquarellen besproken. De workshop eindigt om 12.30 uur.

Kosten bedragen 15 euro voor niet-leden en 10 euro voor leden (ter plaatse te voldoen). Maximaal twaalf tot zestien deelnemers. Leeftijd van 6 tot 99 jaar. Aanmelden via cursus@studio76dordt.nl (onder vermelding van ‘Workshop Kerstkaarten’). Voor meer informatie over de workshop zie www.studio76dordt.nl en www.galeriedegroene.nl/kerstkaarten/kerstkaartenmaken.html.

Geef een reactie