DORDRECHT-FC Dordrecht is in het eerste halve finaleduel van de play-offs tegen een nipte nederlaag aangelopen. Donderdagmiddag was Sparta in het sfeerrijke en volgepakte Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk nipt met 1-2 te sterk.
De gasten uit Rotterdam West onder leiding van de ook vandaag weer fanatiek meelevende trainer Dick Advocaat opende in de tiende minuut de score. Loris Brogno rondde goed voorbereidend werk van Fred Friday doeltreffend af.FC Dordrecht probeerde met man en macht op gelijke hoogte te komen met de Spartanen, echter de Maasstedelijke defensie zat goed op slot.
Na rust kwam kende FC Dordrecht enkele sterke momenten van Denis Mamudov, echter de oud Spartaan lukte het niet te scoren.
Bij het scheiden van de markt sloeg de sensatie toe.Een minuut voor tijd schoot Sparta speler Stijn Spierings de bal van ruim veertig meter in eigen doel en leek FC Dordrecht af te stevenen op een verdiende puntendeling. Zo ver kwam het echter niet. Sparta scoorde direct daarop de 1-2 en was Robert Mühren het goudhaantje bij de Rotterdammers die de opnieuw in het doel bij FC Dordrecht staande Menno Bergsen het nakijken gaf. Waar FC Dordrecht treurde om de nederlaag, daar was de grote vreugde aan de zijde van Sparta.
Met de 2-1 nederlaag is er nog niets verloren voor FC Dordrecht. Zondagmiddag ontmoeten beide teams in Rotterdam elkaar in wedstrijd nummer twee en wordt bekend wie naar de finale van de nacompetitie gaat.Zoals bekend speelt de winnaar van de play-offs komend seizoen in de eredivisie.