DORDRECHT – Lichtelijk impulsief handelde supermarktondernemer Cees van der Poel donderdagochtend toen hij achter de overvaller van Kruidvat aan het Admiraalsplein ging. De achtervolging eindigde halverwege de wijk. “Toen was ik hem kwijt.”

Donderdagochtend iets over negenen liep een jongeman het filiaal van drogisterij Kruidvat binnen. Hij bedreigde het personeel met een mes en ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Ondernemer Cees van de Poel is eigenaar van het naastgelegen Albert Heijnfiliaal. Toen hij lucht van de overval kreeg, heeft hij kort een inschatting gemaakt en is achter de jongen aangerend. “Het gebeurt en klaar. De retail heeft regelmatig met een overval te maken. De één blijft stokstijf staan en de ander, ik dus, rent er achter aan”, vertelt hij. Halverwege de wijk raakte hij de overvaller kwijt. Dit ondanks dat hij in zijn achtervolging een auto aanhield en in mocht stappen. Per auto hebben ze nog even doorgezocht, maar zonder resultaat.

Gewond
Het is niet de eerste keer dat Van der Poel de achtervolging inzet. In februari 2009 raakte hij zelfs gewond. Hij betrapte een winkeldief in zijn supermarkt en toen hij hem na een korte achtervolging te pakken kreeg, stak de winkeldief Van der Poel in zijn been. Toch belette het hem niet, ook nu weer te proberen de dader te pakken te krijgen. Net als toen, lukte dat ook nu niet.

Op de fiets
De politie laat weten het volgende signalement te hebben: licht getinte, slanke man van rond de 25 jaar, hij heeft zwart haar en hij droeg een zwarte jas. Na de overval ging hij er op de fiets vandoor richting de Piet Heinstraat. De overval op Kruidvat van donderdagmorgen is er één in een lijst: in december was de Plus-supermarkt aan de Eemsteynstraat slachtoffer en eveneens in december kreeg Intertoys aan het Van Oldenbarneveltplein er mee te maken. Afgelopen zaterdag was het raak bij supermarkt Dirk aan de Cornelis de Wittstraat.