DORDRECHT – Voortaan is het iedere laatste vrijdag van de maand Ketel Mix Night bij Grand Café Restaurant Boekmans op het Dudokplein in Stadspolders. Niet alleen de befaamde jenever van Ketel 1 gaat dan in de mix, ook de muziekmix van DJ Biblio zal deze avonden smakelijk, afwisselend en dansbaar zijn.

DJ Biblio, het dj-alias van Boekmans-eigenaar Peter Kruijtzer, draait alles van soul, funk, jazz, salsa, disco, lounge tot progressive. “Eigenlijk kun je het samenvatten als muziek die swingt.” De horecabaas besloot een paar jaar geleden niet langer telkens op zoek te gaan naar een dj voor feestjes in één van zijn zaken, maar zelf een cursus te volgen op de Pioneer DJ School. Eigenlijk een logische stap voor iemand die al heel lang en zeer breed is geïnteresseerd in muziek. “Als 45-jarige heb ik alle muziekstromen meegekregen”, zegt Kruijtzer. “Vroeger was ik dagen bezig met het opnemen van cassettebandjes voor   feestelijke gelegenheden. En nog steeds ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe muziek. Zo stuitte ik laatst toevallig via Facebook op een filmpje van de 18-jarige singer-songwriter Noah die het nummer Sexy and I Know It van LMFAO prachtig covert. Maar ook de tv blijft inspireren met al zijn talentenshows. Daar komen goede nummers vaak uit het niets weer naar boven. Het programma De Reünie had laatst een klas uit Gorinchem. Maite Hontelé uit Gorichem blijkt een salsakoningin op trompet te zijn in Colombia. Dan ga ik googlen en kom ik een heel lekker nummer van haar tegen. Haar nummer Charanga Pa’Maite zal ik vrijdag 22 februari zeker draaien. Ik heb haar al gemaild met de vraag of ze in Boekmans wil optreden.”

Lekkere mix

“De Mix Nights moeten voor al onze gasten iets hebben”, vervolgt Kruijtzer. “Daarom zoek ik het ook in de feestnummers, zoals Sweet Caroline van Neil Diamond. Daar zijn heerlijke versies op gemaakt. En het carnaval inspireerde me om weer de Braziliaanse sferen van Carnaval de Paris van Georjio Manana op te zoeken. Daarin hoor je effecten en melodieën waardoor de huidige housemuziek weer geïnspireerd is. Persoonlijk dans ik het liefst op disco, luister ik in de auto foottapping jazz en geniet ik thuis op de bank van klassiek.” Een mooie muziekmix kunnen de gasten dus verwachten tijdens de maandelijkse Ketel Mix Night in Boekmans. En lekkere, speciaal geprijsde mixen van Ketel 1, bijvoorbeeld met ginger ale, cassis of cola.