Actueel

reageer als eerstma 14 sep 2020

Coronaspel maakt kans op prijs

DORDRECHT – De Dordtse Levi (11) en Sifra (8) Schenkel zijn genomineerd voor de Cees de Veer Kinderprijs. Eerder dit jaar ontwierpen broer en zus een coronaspel. Alleen in Dordrecht werden al ruim 1000 spellen verspreid en het initiatief genoot nationale en internationale aandacht.(Foto’s: Privé)

De prijs is een initiatief van het Vfonds en de Kindercorrespondent. Oprichter en oud-generaal Cees de Veer heeft de prijs in het leven geroepen voor kinderen en jongeren die met hun initiatief verschil maken en de wereld een beetje mooier kleuren. Levi en Sifra hebben met hun spel van iets negatiefs iets positiefs gemaakt. ‘’Veel kinderen hoefden zich tijdens de coronatijd thuis niet te vervelen dankzij ons spel. En ze leerden er ook nog iets van.’’, aldus Levi.

De Cees de Veer Kinderprijs zal woensdag 16 september uitgereikt worden in de Stadsschouwburg in Utrecht. Levi en Sifra zitten tussen 20 andere genomineerde kinderinitiatieven. Broer en zus verwachten niet dat zij met de prijs naar huis gaan, maar vinden het wel heel leuk dat hun spel is genomineerd. ‘’Alle kinderen die genomineerd zijn, doen iets goeds en verdienen de prijs’’, zegt Levi.

Geef een reactie