DORDRECHT – De nieuwe stichting De Gravin-Dubbeldam organiseert op zaterdag 9 maart voor het eerst een kunstmarkt. Deze BAM Art Fair wordt gehouden in wijkcentrum voor senioren De Gravin-Dubbeldam aan de Vijverlaan 1004 en is geheel overdekt. De fair is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Het kunstaanbod van lokale amateurkunstenaars op deze markt is zeer divers. Schilderijen in acryl- of olieverf zijn te bewonderen, maar ook aquarellen, keramiek, speksteen, glaskunst en sieraden. En dat is nog maar een kleine greep uit het aanbod. De eerste fair wordt geopend door Peter van der Have, commercieel directeur van hoofdsponsor en naamgever BAM Woningbouw Rotterdam. Het bedrijf was betrokken bij de herontwikkeling van de Gravenhorst en werd gevraagd om de art fair te sponsoren.

Wens van de wijk

Stichting De Gravin-Dubbeldam is opgericht naar aanleiding van het verdwijnen van gemeentelijke subsidies voor wijkcentra en wijkcentra voor ouderen. Het bestuur van Stichting De Gravenhorst, een wooncentrum voor senioren waarin het wijkcentrum is gevestigd, besloot een stichting op te richten om de activiteiten voor senioren te kunnen laten doorgaan. Naast bestaande activiteiten wil De Gravin ook een moderner en gevarieerder aanbod brengen. Bestuursvoorzitter Jaap van Asch: “Het in stand houden van een wijkcentrum voor senioren, zij het in een moderne uitvoering, is een wens van een deel van de bewoners van de wijk Dubbeldam. Wil je activering van ouderen en het bevorderen van de sociale netwerken een kans geven, dan biedt het wijkcentrum De Gravin-Dubbeldam een mogelijkheid om deze in de wijk vorm te geven. Een evenement zoals deze fair sluit hier volledig bij aan. Wij zijn als bestuur dan ook heel trots dat we dit, als start van het nieuwe seizoen, mogen organiseren.”