DORDRECHT – Voor Muziektheater Hollands Diep schreven Vanessa Lann (compositie) en Erik-Ward Geerlings (libretto) het muziektheaterstuk De Stilte van Saar, dat op 22 februari zijn première beleeft. Het is de allereerste voorstelling die te zien is in het grondig verbouwde Energiehuis.

De Stilte van Saar is het verhaal van een jong meisje dat uitblinkt in normaal zijn. Totdat de aanpassing aan de buitenwereld haar opbreekt en zij in een crisis belandt. Ze beweegt niet meer, ze zwijgt en verzinkt in een diepe droomwereld. Daar wordt ze door een hinderlijke Vlieg uitgedaagd om in beweging te komen. Ze begint aan een innerlijke reis, op zoek naar wie zij is en wie zij wil zijn. De rol van Saar wordt gezongen door Jennifer Claire van der Hart, de rol van Vlieg door Arnout Lems. Ook de overige rollen worden vervuld door zangers van VocaalLab. De instrumentale begeleiding is in handen van Ensemble Klang. De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff, de regie doet Cilia Hogerzeil. De voorstelling begint met It’s My Voice, waarin jongeren eigengemaakte songs en raps over het verhaal van Saar presenteren. Een programma in samenwerking met Stichting ToBe Kunstzinnige Vorming.

Kaarten

De voorstelling is te zien op 22 februari, 23 februari, 1 maart en 2 maart om 20.00 uur, op 3 maart om 16.00 uur, op 8 en 9 maart om 20.00 uur en op 10 maart om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Schouwburg Kunstmin, www.kunstmin.nl of tel. 6397979. Ze kosten 21.85 en 20,35 euro (CJP/65+).