Actueel

reageer als eerstvr 8 jan 2016

Fietsendiefstal krijgt happy end

DORDRECHT – Haar gestolen fiets is nog niet teruggevonden, maar de zaken namen toch een positieve wending voor de 16-jarige Kelly van der Elst. Tijdens het bezorgen van haar krantenwijk voor Dordt Centraal in Stadspolders ging er woensdag een oudere man met haar fiets vandoor. Ze rende er nog achteraan, maar kon de fietsendief niet meer inhalen. De krantentassen werden de volgende dag teruggevonden, maar de fiets was ze kwijt. Tot vrijdagmiddag. (Foto: Thymen Stolk)

Wijkagent Evert Muller baalde stevig van het bericht over de diefstal. “Ten eerste gaat het om een meisje dat niet rondhangt, maar werkt voor haar centjes. En ten tweede was ik geïrriteerd omdat de diefstal in onze wijk plaats had gevonden.” Muller besloot even ‘out of the box’ te denken en stapte binnen bij Rijwielcenter Vietsch op het Pearl Buck-erf met een concrete vraag: “Heb je een fiets voor deze jongedame, zodat ze haar kranten weer kan bezorgen?” De eigenaar van de fietswinkel wilde daar wel aan meewerken. Hij stelde een keurig opgeknapte tweedehands fiets beschikbaar. Die werd vrijdagmiddag in het bijzijn van de wijkagent overhandigd aan de ‘overdonderde’ Kelly en haar moeder Anette. Eind goed, al goed, dus.

Overigens werd er naar aanleiding van het bericht nog van meer kanten hulp aangeboden. Verschillende lezers belden de redactie om hun fiets aan te bieden aan Kelly.

Geef een reactie