DORDRECHT – Studenten van de niveau 2 opleidingen Junior Business Support van het ROC Da Vinci College kregen donderdag op het Leerpark gastles van burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht. Zij konden hem uitgebreid ondervragen over de taken en werkzaamheden van een burgemeester. (Foto: Da Vinci College)

Burgemeester Kolff was uitgenodigd door Carla Lagendijk, docent burgerschap.  “Tijdens deze lessen burgerschap stond de afgelopen maanden het thema politiek centraal”, vertelt zij. “We nemen de studenten mee in de wereld van de rechtstaat,  de Tweede Kamer, gemeenteraadsverkiezingen en nog veel meer. Mij leek het leerzaam om de lessenreeks af te sluiten met een bezoek van de burgemeester die meer uitleg kon geven over het werken in een politieke omgeving en de taken en werkzaamheden van een burgemeester.”

Betaalbare woningen

Tijdens de gastles vroegen de studenten hem het hemd van het lijf. De studenten hadden niet alleen vragen over de werkzaamheden, maar ook over inhoudelijke zaken die op dit moment spelen, zoals meer en betaalbare woningen voor jongeren, hoe zorg je ervoor dat de inflatie niet verder stijgt en hoe zorg je voor onderwijs op maat voor vluchtelingen? Vraagstukken waar niet altijd meteen een directe oplossing voor is, maar waar in Dordrecht wel hard aan wordt gewerkt, aldus de burgemeester.

Starbucks

Op de vraag of hij ervoor kon zorgen dat er in Dordrecht een Starbucks komt, moest de burgemeester echter toegeven dat dat niet in zijn handen is. Wel gaf hij als tip mee dat de studenten zelf handtekeningen kunnen verzamelen en daarmee een verzoek kunnen indienen bij het bedrijf. Wat hem betreft zijn ze in ieder geval van harte welkom.