DORDRECHT – Hannah Katif kijkt met veel plezier terug op haar deelname aan The Voice Kids. Vrijdag legde het 14-jarige zangtalent uit Dordrecht het in The Battle af tegen Emma. Ze heeft er vrede mee: “Emma is gewoon hartstikke goed. Ik gun het haar.”

Maar liefst 2,6 miljoen kijkers zagen Hannah vrijdag de strijd aangaan met de andere leden van het Team Borsato. Maar last van stress heeft ze helemaal niet gehad. “Ik was heel kalm, al vanaf de Blind Auditions eigenlijk. Ik kan heel goed tegen die druk.” In de vocale boksring wist ze dat het moeilijk zou worden om teamgenoot Emma te verslaan. En dan ook nog zo’n lastig nummer; Euphoria van Loreen. “Het ging eigenlijk heel goed”, blikt Hannah terug. “Maar Emma is echt een bijzondere zangeres.”

Borsato

De positieve gevoelens overheersen. “Het was heel leuk en leerzaam om met Marco Borsato te werken. Hij was er iedere repetitie bij en is echt heel aardig. Ik hoef niet zo nodig beroemd te worden. Maar deze ervaring, optreden op zo’n groot podium, is wel iets wat me bij zal blijven. Iets wat ik later aan mijn kinderen vertel.” Vrijdag is ze bij de eerste liveshow van The Voice Kids, maar dan in het publiek. En daarna is het gewoon weer lekker muziek maken, iets wat ze al van kleins af aan doet. Met haar Popschoolbandje The Funky Fingers. Of alleen achter de piano.