H.I.AMBACHT – Harmonievereniging Het Geklank des Konings laat op 23 maart horen dat er een heleboel klassieke componisten werken hebben geschreven die voor harmonie bedoeld zijn. Hoogtepunt van deze uitvoering is het muzikale sprookje Peter en de Wolf.

Samen met vertelster Bonny Zijlmans en de muziek van Sergei Prokofjev wordt het bekende verhaal verteld waarin Peter, samen met zijn dierenvrienden, een enge wolf probeert te vangen. Alle dieren en andere personages worden door verschillende instrumenten muzikaal uitgebeeld.

Klassiek

Gustav Holst schreef in 1911 zijn Second Suite voor harmonieorkest. Hij maakte hierbij gebruik van Engelse volksmuziek en invloeden. Een ander origineel werk voor harmonie is Variaties op een thema van Glinka van de Russische symfonie- en operacomponist Nikolaj Rimski-Korsakov. Daarnaast speelt het orkest een werk van de Tsjechische componist Julius Fucik. Deze triomfmars is voor velen een bekende circusmars.

Het concert vindt plaats in de Ark aan de Olijfgaarde 12 in Ambacht. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes zijn voor 7,50 euro (5 euro voor kinderen tot en met 15 jaar) zijn te bestellen via kaartverkoop@hgdk.nl of via tel. 06-81365253.