DORDRECHT – Het Energiehuis is nog volop in ontwikkeling. Schouwburg Kunstmin start komende week met het opladen van het nieuwe cultuurhuis. Samen met het publiek en de gezelschappen worden de charmes van het gebouw ontdekt. (Foto: Carolien Sikken)

De Comedynight met Soundos en Murth Mossel op donderdag 14 maart om 20.00 uur is een van de speciale avonden waarmee Kunstmin het Energiehuis oplaadt. Soundos El Ahmadi was een van de finalisten van AVRO’s Wie is de mol 2011. Daarnaast presenteerde zij de televisieprogramma’s Z@pplive en Backstage op zoek naar Zorro. Zij heeft deelgenomen aan de televisieprogramma’s Meiden van Haram en De Ombudsman. Hieruit blijkt wel dat Soundos van discussie houdt en niet bang is om haar mening te uiten. Ze heeft een aparte en humorvolle kijk op de wereld. Dat laat ze in optima forma in haar theatervoorstelling Soudos Aangenaam zien. Daarnaast is ze wekelijks te bewonderen als lid van de Comedytrain. Murth Mossel behoort al jarenlang hij tot de vaste kern van Comedytrain en van de rapgroep Flinke Namen. Zijn derde programma, Gunstige ligging ten opzichte van de wereld, bestaat uit levendige, sfeervolle en grappige verhalen.

Aan tafel

Op zaterdag 16 maart om 19.00 uur is het gloednieuwe podium voor Het Zuidelijk Toneel/Stichting Nieuwe Helden met de voorstelling Dinner with Dad. Aan tafel met verhalen, muziek en wijn. De geur van het eten komt je tegemoet. Hier wordt gekookt. Voor jou. Wees welkom bij een chef-kok die de maaltijd bereidt en zijn zoon die de groenten snijdt, in de pan roert en alvast jouw tafel dekt. Een voorstelling in het hier en nu over vaderschap vroeger en vandaag, waarbij verhalen, getuigenissen, muziek en wijn door elkaar vloeien. Na de voorstelling serveren de acteurs hun maaltijd. Een uitgelezen mogelijkheid om gezamenlijk na te praten. Want iedereen heeft een eigen vader, en een eigen verhaal.

Elmo is jarig!
Op zondag 17 maart om 13.00 en 15.30 uur viert Elmo van Sesamstraat zijn verjaardag met bezoekers vanaf 3 jaar. Bert, Ernie en Tommie bereiden de verjaardag van Elmo voor. Samen werken ze aan een mooi feest voor hun vriend. Maar hoe is het met Elmo zelf? Elmo is, net als ieder kind, een beetje zenuwachtig voor de grote dag. De nacht voor zijn verjaardag kan hij dan ook niet goed slapen. Komt dat wel goed? Met Het mooiste van Sesamstraat, dat vorig seizoen in de Nederlandse theaters te zien was, schreef Sjoerd Kuyper de eerste oorspronkelijke Nederlandse theatervoorstelling over Sesamstraat. Elmo is jarig! is de tweede familievoorstelling met de figuren uit het wereldberoemde televisieprogramma.

Kaarten                                                                                                                                                                                                                                                 Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl en aan de kassa van de schouwburg op woensdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, tel. 6397979. De kassa van het Energiehuis is vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Bij Dinner with Dad is een driegangendiner na afloop bij de prijs inbegrepen.