DORDRECHT – Het Göksel Yilmaz Ensemble speelt zaterdag 23 februari het nieuwe programma Gezgin in de Kunstkerk. Met dit programma neemt het ensemble de luisteraar mee op een muzikale reis door het leven. Van verlangen tot opstand, van verdriet tot intense liefde en blijdschap. Eeuwenoude traditionele liederen worden met een eigentijdse benadering voorgedragen. Aanvang 20.00 uur.

Originele, hedendaagse composities van de Turks-Arabische zanger, gitarist en sazspeler Göksel Yılmaz maken deel uit van het repertoire. Deze composities zijn beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen als jazz, blues en klassiek.

Het spel van het Göksel Yılmaz Ensemble kenmerkt zich door zijn ritmische kracht, die gepaard gaat met een bijzonder scala aan klanken en instrumenten. Met de bijna mystiek aandoende zang, een inspirerend geheel.

De bezetting is als volgt Göksel Yilmaz (gitaar, saz en zang), Anne Bakker (viool), Ulaş Aksünger (percussie) en Sándor Kém (contrabas). Kaarten zijn te koop via www.vvvzhz.nl. De Kunstkerk zit aan de Museumstraat 65. Meer informatie: www.kunstkerkdordrecht.nl.