Actueel

reageer als eerstwo 17 feb 2016

Nieuwe bioscoop geopend

DORDRECHT – Het eerste nieuwbouwproject van Kinepolis in Nederland wordt vanavond plechtig geopend. In aanwezigheid van Eddy Duquenne en Joost Bert, CEO’s Kinepolis Group, en de wethouders Sleeking en Mos van de gemeente Dordrecht. Kinepolis Dordrecht telt zes  zalen en 1200 zitplaatsen en heeft de ambitie ruim 300.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

 

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Het is bijna tien jaar geleden dat wij een nieuw gebouwde bioscoop mochten openen en het is fantastisch dit te kunnen doen in een dynamische stad als Dordrecht, op deze prachtige locatie aan het Wantij. De bioscoop sluit perfect aan bij de Dordtse stadsontwikkeling en wij zijn blij de Dordtenaren een divers film- en cultuuraanbod en de unieke Kinepolis-beleving aan te kunnen bieden, ‘the ultimate movie experience’.”

 

In de zomer van 2014 nam Kinepolis de Nederlandse groep Wolff Bioscopen over. Hiermee verwierf Kinepolis 9 bestaande bioscopen en twee nieuwbouwprojecten, waaronder de plannen voor de Dordtse bioscoop. Met de opening van Kinepolis Dordrecht en de overname van Utopia (Utopolis) eind vorig jaar, beschikt Kinepolis nu over veertien bioscopen in Nederland, goed voor 84 zalen en meer dan 16.000 zitplaatsen. Kinepolis Dordrecht is, na het onlangs verbouwde Kinepolis Enschede, de tweede Nederlandse bioscoop die de naam ‘Kinepolis’ draagt. Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan de verbouwing van ‘Kinepolis’ Groningen.

Meer info over het filmaanbod van Kinepolis Dordrecht op www.kinepolis.nl.

Kinepolis opent nieuwe bioscoop in Dordrecht

 

 

Geef een reactie