H.I.AMBACHT – Met zijn nieuwe programma gaat voor zanger, gitarist, componist en muzikant Fernando Lameirinhas een langgekoesterde wens in vervulling. Zijn theaterconcert Pessoa is helemaal gewijd aan de beroemde Portugese dichter Fernando Pessoa. Lameirinhas gebruikt niet alleen gedichten waar hij muziek onder zet, maar hij zoekt ook naar de verhalen uit de gedichten ter inspiratie voor zijn eigen nummers.(Foto: Fiona Makkink)

Lameirinhas ontwikkelde zich in de loop der jaren tot getalenteerd en bezield componist, zanger en gitarist die zijn eigen muziekstijl heeft gecreëerd, gebaseerd op de Fado. In de voorstelling Pessoa speelt hij samen met jazztrompettist Eric Vloeimans en de Portugese fadozangeres Mafalda Arnauth. Zij komt speciaal voor de tour naar Nederland en brengt het publiek het authentieke fadogevoel. Vloeimans en Arnauth worden onder anderen aangevuld met muzikanten Juan Pablo Dobal (tango) en Michael Vatcher (jazz). De kracht van de poëzie vol melancholie, verdriet en heimwee klinkt door in de muziek. Hiermee wil Lameirinhas de nieuwsgierigheid prikkelen en het publiek verleiden Fernando Pessoa via nieuwe wegen te ontdekken.

Pessoa is te zien op vrijdag 8 februari in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Kaarten kosten 22,30 euro en zijn verkrijgbaar via stichting-cascade.nl of telefonisch te reserveren via 6819230.