Actueel

reageer als eerstdo 16 feb 2017

Sociaal ondernemers in het zonnetje

DORDRECHT – Een groeiend aantal bedrijven in de Drechtsteden biedt werkplekken aan mensen met een arbeidsbeperking. Deze sociaal ondernemers werden donderdag op de Dag van de Duizend Voorbeelden in het zonnetje gezet. De initiatiefnemers, VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland, willen met deze dag ook andere bedrijven inspireren om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. (Foto’s: Thymen Stolk)

De dag is een landelijk initiatief en is onderdeel van de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, heeft als doel 125.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Ondernemers krijgen hulp bij het creëren van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te raken. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Electroplast en FC Dordrecht

Peter Heijkoop, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden, bezocht donderdag twee bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben. Electroplast, producent en leverancier van kunststofproducten voor onder meer het beschermen van kabels en leidingen, heeft inmiddels zes werknemers met een arbeidsbeperking in dienst. Ook bezocht Heijkoop FC Dordrecht, waar zeven jonge werknemers hun nieuwe arbeidscontracten ondertekenden. Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland, helpt werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Geef een antwoord