DORDRECHT – Wie maakt de vogels blij met een nieuw huis? Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum weer nieuwe activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. In de vakantie kunnen kinderen zelf een vogelhuisje maken voor in de tuin. (Afbeelding: Wintervogels, M.A. Koekoek, Noordhoff Uitgevers  uit de collectie Nationaal Onderwijsmuseum)

Illustrator M.A. Koekkoek maakte zeer gedetailleerde schoolplaten van dieren en planten. De schoolplaten hingen vroeger in de klas zodat de juf of meester hierover kon vertellen. Op de schoolplaat Wintervogels uit de collectie van het Nationaal Onderwijsmuseum is te zien dat vogels hard op zoek moeten naar een warm plekje en eten. Om ze daar een handje bij te helpen, kunnen kinderen in de voorjaarsvakantie daarom een eigen vogelhuisje maken.

De activiteiten vinden plaats van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart (van 11.00 tot 17.00 uur). De entree bedraagt 3 euro per kind. Het Nationaal Onderwijsmuseum is te vinden aan de Nieuwe Haven 26. Voor meer informatie: www.onderwijsmuseum.nl.