DORDRECHT – Zaterdag start in de tweede klasse H de competitie voor Wieldrecht aan de Smitsweg tegen streekgenoot Papendrecht. Dit betekent voor de manschappen van trainer Pippy Pruijmboom dat er direct gekeken kan worden hoe de ploeg ervoor staat.

Wieldrecht eindigde het vorige seizoen met deelname aan de nacompetitie en Papendrecht degradeerde uit de eerste klasse. Wieldrecht kende een goede generale. In de laatste bekerwedstrijd werd met 1 – 0 gewonnen van zondag eersteklasser Nemelaer, maar ondanks dit goede resultaat zijn de Dordtenaren wel uitgebekerd. Papendrecht verloor op eigen veld met 1 – 3 van Heerjansdam, maar gaat wel verder naar de knock-outfase van de districtsbeker.

Zowel Wieldrecht als Papendrecht gaan waarschijnlijk meedoen om de eervolle prijzen in de tweede klasse en lijken zich op voorhand geen zorgen te hoeven maken over de extra degradatieplaatsen. De KNVB wil naar een gemengde indeling tussen zondag- en zaterdagclubs en wil tevens naar sterke competities met een betere aansluiting tussen de eerste klasse en de nieuwe vierde divisie. Om dat te bereiken degraderen er drie ploegen direct uit de tweede klasse en gaan drie ploegen de nacompetitie in om te vechten tegen degradatie.

Wieldrecht-trainer Pruijmboom kijkt uit naar het begin van de competitie. “De voorbereiding was wisselvallig, maar afgelopen zaterdag wonnen we. We zijn als groep breder geworden, al is het wegvallen van Ruben Post wel heel vervelend. Hij is waarschijnlijk een jaar uitgeschakeld door een kraakbeenblessure en moet geopereerd worden. We willen bij de eerste vijf ploegen spelen, zodat we gevrijwaard blijven van degradatiezorgen. Ik vind dat je altijd ergens voor moet willen spelen en zie wel dat Wieldrecht stappen maakt om beter te worden. Er is zeker een verschil met de periode waarin ik begon. Zo is de accommodatie een stuk verbeterd, de kantine flink verbouwd, de club groeit op allerlei fronten. Voor zaterdag denk ik dat we gelijkwaardig zijn. Ik ben nog wezen kijken bij Papendrecht en we hebben in ieder geval het thuisvoordeel. We gaan het zien. We hebben er in ieder geval veel zin in om te beginnen en dat moet ook na een paar moeizame jaren.”