DORDRECHT – 86 procent van de ouders krijgt wel eens vragen van hun kinderen waar zij het antwoord niet op weten. Dat blijkt uit een onderzoek dat C1000 heeft laten uitvoeren onder 500 ouders en hun kinderen. Tijdens het speciaal georganiseerde Kids College vuurden kinderen vandaag al hun onbeantwoorde vragen af op een panel van bekende experts. In NEMO, het grootste science center van Nederland, zaten astronaut André Kuipers, zanger Jan Smit en hockeyster Naomi van As klaar om de meest prangende vragen van de 50 aanwezige kinderen te beantwoorden.

4 op de 10 ouders zeggen soms met hun mond vol tanden te staan als zij een moeilijke vraag van hun kind krijgen en 1 op de 5 ontwijkt regelmatig de vraag. Daarnaast verwijst 65 procent van ouders de vraag wel eens door naar de partner. Uit een lijst met veelgestelde kindervragen is ‘Waar is het einde van het heelal?’ de meest prangende vraag onder kinderen. De meeste ouders geven ook aan deze vraag het moeilijkst te vinden om te beantwoorden. Natuurlijk biedt internet uitkomst, maar soms heb je de hulp van een expert nodig. Daarom organiseerde C1000 vandaag het Kids College. Bekende experts André Kuipers, Naomi van As en Jan Smit beantwoordden tijdens het college de meest uiteenlopende vragen van kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

 Je weet nu-

Bestaan er linkshandige hockeysticks? Hoe word ik beroemd? En hoe moet een astronaut naar de toilet?

Vanaf 18 januari kunnen kinderen bij de supermarktketen 45 boekjes van pocketformaat sparen, vol unieke feiten en onderwerpen die je niet op school leert. Van muziek, vreemde planten en rare uitvindingen, tot dromen, ruimtevaart, geheimtaal en hockey. Tot eind februari wordt bij elke 10 euro aan boodschappen een gratis ‘Je weet nu-boekje’ weggegeven. Wanneer de collectie compleet is zijn er maar liefst 1.000 weetjes gespaard. Daarnaast wordt een bijzonder ‘Je weet nu-spel’ geïntroduceerd.

In Dordrecht is C1000 Bert Visser te vinden op het Damplein.