DORDRECHT – Het Dordts Kindertheater haalt op zondag 17 februari weer een voorstelling naar Dordrecht. Bij café-restaurant Merz speelt en danst het duo Jördis Cordua en Regina Magnus dan een klein Zwanenmeer voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Het kleine Zwanenmeer is een dans- en schimmenspel met speelgoedfiguren op de muziek van Tsjaikowski. Over een blauw waterdecor beweegt een houten bootje met eenden, een plastic opblaasvis en een octopus zwemmen voorbij. Drie hoge golven zijn projectieschermen voor een beeldverhaal met schimmen. Over een rups die in een vlinder verandert, een nest waar een zwaan op haar ei broedt. Soms dansen de dames op zwemvliezen, dan weer met een vliegende zwaan of met de lange nek van een zwanenpop in de handen. Cordus en Magnus werken al langer als choreografen voor volwassenen, maar maken nu ook jeugdvoorstellingen waarin zij zelf dansen. Al heeft Klein Zwanenmeer weinig te maken met het beroemdste ballet aller tijden, de fantasie en de humor in de dansvoorstelling sluiten goed aan bij een piepjong publiek.

De voorstelling aan de Korte Kalkhaven 3 begint om 15.00 uur. Kaarten (7,50 euro voor volwassenen en 6,50 voor kinderen) zijn te koop bij Kinderboekwinkel De Giraf aan de Groenmarkt 163, via kinder.theater@live.nl en een uur voor aanvang aan de zaal. Meer info www.dordtskindertheater.