(Reactie op Stuurman aan Wal, Dordt Centraal, 17 augustus)

Beste Kronkelaar,

Destijds in de flower power tijd dacht men dat het niet zo’n kwaad kon, die wiet. Geïnspireerd door het linkse gedachtengoed dat alles moest mogen en kunnen werden ‘soft’ drugs toegelaten. Op zijn tijd een pilletje erbij, moest ook kunnen. Daarna neem je gewoon een baaldag, volgens Joop den Uyl moest dat ook nog kunnen.

Inmiddels zijn in dit land de drie zuidelijke provincies helemaal in de greep van de georganiseerde misdaad die de teelt, distributie en verkoop van softdrugs runnen met grof geweld. Daar kwam de illegale productie van xtc en nog meer van dergelijke chemische genotsmiddelen bij. Dumping van gevaarlijke stoffen in natuurgebieden, afrekeningen en liquidaties in het criminele circuit zijn inmiddels aan de orde van de dag.

Allemaal als gevolg van slap overheidsbeleid, van ‘gedogen’, wegkijken en het credo: het loopt zo’n vaart niet. Beleid dat is gemaakt door onze ‘hoogopgeleiden’, onze ‘elite’ die het in dit land voor het zeggen heeft. Het zijn de gewone fatsoenlijke burgers, de ‘dommen’ en de ‘laagopgeleiden’ die met de desastreuze consequenties van dit beleid dagelijks worden geconfronteerd. Dus onze burgemeester kan mij niet streng genoeg zijn. Go Arno, Go! Rest de vraag: wie was/is hier nu dom?

Mw. M.C.G. Beijer-Korzelius

Dordrecht