reageer als eerstma 23 mrt 2020

3 tips hoe je als ondernemer direct goed kan starten

Je begint binnenkort voor jezelf. Spannend en leuk! Zelf ondernemen is niet niets. Er komen veel zaken bij kijken waar je over na moet denken als je als ondernemer start. Daarbij weet je niet zeker of het een succes wordt en het succes hangt af van veel factoren. Met onderstaande tips lees je hoe je als beginner een goede start kan maken!

Advies vragen bij een merkenbureau
Allereerst wil je weten of je handelsnaam al bestaat. Is dit niet zo? Mooi! Je wilt je handelsnaam natuurlijk wel beschermen en zeker weten of de handelsnaam ook gebruikt mag worden. Ook bij het bedenken en gebruiken van een handelsnaam komt meer kijken dan je denkt. Een verkeerde naam kan een hoge boete worden. Je kunt hiervoor het beste advies vragen bij een merkenbureau. Zo weet je zeker dat je het juiste advies krijgt en niet later in de problemen komt met je handelsnaam.
Het is niet de bedoeling misleidende namen te gebruiken waarbij een bepaalde eigenschap of kwaliteit benoemt wordt, die je binnen je onderneming helemaal niet bezit of uitvoert. Daarnaast is het belangrijk je handelsnaam te controleren zodat je zeker weet dat je je aan alle wetten houdt. Een merkenbureau weet precies wat wel en niet mag en kan. Zo weet je zeker dat je een handelsnaam met goed advies hebt uitgekozen.

Starten met opleidingen
Als startende ondernemer wil je jezelf zoveel mogelijk blijven ontwikkelen. Met de juiste doelstellingen zorg jij ervoor dat je de beste ondernemer wordt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je (toekomstige) werknemers. Het is belangrijk om je, als startende ondernemer, te blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een erkende coachingsopleiding. Met een coachingsopleiding kun je een succesvolle bijdrage leveren binnen je eigen bedrijf. Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor zowat alles in je bedrijf en het is hierbij belangrijk dit op de juiste manier uit te voeren.

Inschrijven bij KvK
Hoe schrijf je je in bij de KvK? Je kunt je online aanmelden, waar je een vragenlijst invult over je bedrijf en een afspraak inplant. In de vragenlijst staat een vraag wat over je inkomen gaat waar je, als startende ondernemer, nog geen concreet antwoord op kan geven. Gelukkig mag je een verkeerd inkomen invullen en kun je dit tijdens het gesprek nader toelichten.
Voordat je op gesprek gaat raad ik je aan een lijst met vragen mee te nemen. Stel dan geen belastingvragen, want hier gaat de KvK niet over. Je kunt hulp krijgen met informatie en inspiratie als startende ondernemer. Je wordt op de hoogte gehouden over de nieuwste wetswijzigingen, je wordt geadviseerd over diverse thema’s en je kunt ze zowel online als offline bereiken voor vragen en hulp.

Reacties zijn gesloten.