Heb je een nieuwe brievenbus nodig? Dan is het soms best een lastige klus om een nieuwe te kopen die je mooi vindt, aangezien je dit ook niet iedere dag doet. Daarnaast moet je ook gaan nadenken over wat voor soort brievenbus je precies wilt hebben en waarom. Om je alvast een beetje op weg te helpen, delen we in dit artikel waar je zoal op moet letten als een brievenbus kopen op de agenda staat!

Het belang van een brievenbus

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom een brievenbus hebben belangrijk is, maar we doen het toch. Met een brievenbus kun je allerlei soorten post ontvangen, of het nu gaat om belangrijke brieven van de Belastingdienst of verjaardagskaarten van je familie. Ook ontvang je de papieren krant in je brievenbus als je een abonnement hebt. Een brievenbus zorgt ervoor dat de postbode jouw post op een veilige plek kan achterlaten, zodat jij het op een moment dat het jou schikt kunt pakken. Een brievenbus beschermt jouw post niet alleen tegen weersomstandigheden, maar zorgt er ook voor dat je privacy gewaarborgd blijft.

Wandbrievenbus kopen

Als je een nieuwe brievenbus nodig hebt, dan is een muur brievenbus een populaire optie die je veel ziet. Zoals de naam al zegt, bevestig je deze aan de muur. De muur brievenbus is een box met een gleuf waar de postbode de post in kan doen. Jij kunt de box openen met een sleuteltje om de brief eruit te halen. Aangezien je deze brievenbus buiten aan de muur hangt, is het belangrijk dat het materiaal goed tegen allerlei weersomstandigheden kan. Kies daarom bijvoorbeeld voor een stevige wandbrievenbus RVS. Het enige wat je hoeft te doen, is de brievenbus zo nu en dan schoonmaken, zodat de brievenbus zo lang mogelijk in goede staat blijft. Zo voorkom je dat roest zich kan hechten aan het materiaal.

Vrijstaande brievenbus kopen

Heb je niet de mogelijkheid om een brievenbus aan de buitenmuur van je huis te bevestigen? Of vind je een brievenbus in de voortuin mooier? Dan kun je eens gaan kijken naar vrijstaande brievenbussen. Een vrijstaande brievenbus is vaak groter dan een wandbrievenbus, dus als je regelmatig veel post verwacht, kan een vrijstaande brievenbus een goed idee zijn. Ook hier kun je weer kiezen voor een RVS exemplaar, maar andere soorten vrijstaande brievenbussen zijn tevens mogelijk. Denk maar bijvoorbeeld aan kunststof exemplaren.

Pakketbrievenbus kopen

Een pakketbrievenbus is ook zeker het overwegen waard als je regelmatig pakketjes verwacht. Je hoeft dan niet meer altijd thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen, want de bezorger kan het gewoon in je speciale pakketbrievenbus achterlaten. Pakketbrievenbussen hebben een veiligheidsmechanisme dat ervoor zorgt dat de pakketjes niet zomaar gestolen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld een gleuf zijn waar je wel een pakket in kunt doen, maar er niet uit kunt halen. De enige manier om het pakket uit de brievenbus te halen, is via de sleutel die jij in je bezit hebt.