Net als in de rest van Nederland zijn er ook in Dordrecht meer en meer mensen die ervoor kiezen voor zichzelf te werken. Het aantal zzp’ers blijft stijgen, waarin iedereen werkt in de sector die hij of zij het allerleukste vindt. Daarbij hoort in veel gevallen natuurlijk wel de nodige online marketing. Een manier van marketing voeren die de laatste jaren enorm in populariteit is gestegen. Maar wat komt er allemaal kijken bij online marketing? En is het inhuren van een online marketing bureau niet veel handiger? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Wat is online marketing?
Voordat we gaan vertellen waarom het zo handig is om voor online marketing te kiezen, lijkt het ons handig eerst te vertellen wat dit precies inhoudt. Online marketing is simpelweg een verzamelnaam van alle marketing gerichte acties die een bedrijf online uitvoert. Het gaat hier om activiteiten, waarbij je een bepaalde boodschap deelt over jouw bedrijf via online kanalen. Uiteraard met het doel om zo veel mogelijk klanten binnen te halen. Denk hierbij aan social media, advertenties of bijvoorbeeld het versturen van de wekelijkse nieuwsbrieven.

Maar wat is hier nu het voordeel van?
Aangezien steeds meer mensen tegenwoordig online werken en dagelijks bezig zijn met hun telefoon of bijvoorbeeld laptop, heeft een advertentie in de krant steeds minder zin. Deze worden gewoonweg minder gelezen dan vroeger. Door de digitalisering krijgen meer en meer mensen affectie met online kanalen. Dus waarom zou je daar als bedrijf geen gebruik van maken? We vertellen je hieronder 5 voordelen van de online marketing voor jouw bedrijf.

1. Het bereik
Als er een ding is dat jij met een advertentie, offline of online, wilt bereiken, dan is het wel een groot bereik. Hoe meer mensen jouw advertentie of bericht zien, hoe groter de kans dat mensen met jou in zee willen gaan. Het bereik via online kanalen gaat echter vele malen beter dan het ‘ouderwetse’. Bijna op elk moment van de dag zitten mensen wel op een online device. Hierdoor kan je iemand bijna altijd direct benaderen, waarmee jouw bericht gelezen wordt.

2. De juiste doelgroep
ia online marketing kun je heel makkelijk de door jouw gewenste doelgroep vaststellen en benaderen. Er kan gezien worden welk gedrag iemand vertoont, waardoor deze persoon wel of juist niet in jouw straatje valt. Heel simpel gezegd, tijdens een uitdelen van folders over een gym abonnement gooi je de folder waarschijnlijk bij iedereen door de bus. Als jij dit echter doet bij ouderen van rond de 80, dan heeft dit 0,0 zin. Via online marketing kies je heel gemakkelijk de mensen voor wie jouw boodschap wel boeiend is.

3. Kleine investering, grote mogelijkheden
Natuurlijk kost online marketing geld, daar hoeven we niet om heen te draaien. Echter zijn de mogelijkheden eindeloos en kan deze investering al snel als relatief beschouwd worden. Misschien betaal jij wel €10000 aan online marketing. Maar als dit betekent dat je €20000 binnenhaalt, dan is dat natuurlijk weer mooi meegenomen. Het gaat er in deze om hoe je het bekijkt. Geld uitgeven als bedrijf is niet leuk, maar soms gewoon noodzakelijk.

4. Een online wereld
Het is al gezegd, maar de wereld gaat steeds meer van offline naar online. Zo wordt de krant tegenwoordig zelfs meer en meer op de iPad gelezen. Daarbij wordt een platform als YouTube veel vaker bekeken dan het gemiddelde televisieprogramma. Via deze weg kun je dus zoveel meer mensen bereiken.

5. Mogelijk voor iedereen
Of je nu net bent begonnen of al jarenlang een eigen bedrijf bezit, online marketing kan je op elk moment toepassen. Daarnaast kan je zelfs met een klein bedrijf concurreren tegen de grotere jongens op de markt. Het geeft je alle kans jouw bedrijf te laten groeien.

Een online marketing bureau
Je weet nu waarom het gebruik maken van online marketing slim is. Echter kunnen we het onszelf voorstellen dat je hier zelf niet al te veel kijk op hebt. Daarom is het uitbesteden van online marketing wellicht het verstandigste. Mensen met kennis van zaken die zich richten op specifieke onderdelen binnen de online marketing halen nu eenmaal vaak betere resultaten.

Ga daarom goed voor jezelf na of je de tijd en moeite wilt besteden aan zaken waarvan je misschien niet het meeste verstand van. Zo niet, dan is het inhuren van een online marketingbureau voor jou dé manier om het bedrijf te laten groeien. Voor je het weet kun jij genieten van een extra lange vakantie.