Ga je binnenkort verhuizen of jouw huis renoveren? Dan zal je waarschijnlijk nieuwe wandbekleding moeten kiezen. Er zijn uiteraard veel verschillende opties wanneer het op wandbekleding aankomt. In dit artikel behandelen we drie verschillende behangsoorten en hun eigenschappen, zodat je een goede keuze voor jouw woning kunt maken.

Renovlies behang

Om te beginnen hebben we Renovlies behang. Deze behangsoort bestaat uit fijne textielvezels die zijn versterkt met cellulose- of synthetische vezels. Deze behangsoort wordt vaak gebruikt om muren glad te maken en eventuele oneffenheden te verbergen. Renovlies behang is namelijk ideaal voor het camoufleren van kleine scheurtjes, putjes of andere onregelmatigheden. Verder is Renovlies behang een zeer sterke behangsoort die bestand is tegen scheuren. Dit maakt deze behangsoort duurzaam. Verder is deze behangsoort goed geschikt om overheen te schilderen. Daarom is Renovlies een behangsoort die flexibiliteit met zich meebrengt. Je kunt de behangsoort namelijk met elke kleur overschilderen als dat je wilt. Klik hier voor alle informatie over Renovlies behang.

Glasvliesbehang

De volgende behangsoort is glasvliesbehang. Deze behangsoort lijkt qua uiterlijk op het Renovlies behang, maar aan de samenstelling zijn geen versterkende vezels toegevoegd. Glasvliesbehang is een structuurloze behangsoort. Dit maakt deze behangsoort niet zeer geschikt voor een muur met veel oneffenheden, omdat deze door het structuurloze behang zichtbaar zullen blijven. Wanneer je een wand hebt met weinig deuken en scheuren, kan glasvliesbehang echter wel een goede optie zijn. Zo kan je een muur die in een goede staat is, extra glad maken en het uiterlijk van een gestucte muur creëren. Verder zorgt het gladde oppervlak er ook voor dat deze behangsoort goed overschilderbaar is. Zo kun je het glasvliesbehang dus van elke gewenste kleur voorzien.

Glasvezelbehang

De laatste behangsoort is glasvezelbehang. Deze behangsoort is gemaakt van geweven glasvezels die zijn versterkt met polyesterdraden. Een belangrijke eigenschap van glasvezelbehang is de sterkte en duurzaamheid. Glasvezelbehang is namelijk een zeer stevige behangsoort die goed tegen een stootje kan. Zo is glasvezelbehang dan ook goed bestand tegen slijtage, stoten en krassen en kan deze lang meegaan. Verder is glasvezelbehang vochtbestendig. Dit maakt deze behangsoort ideaal voor vochtige omgevingen, zoals badkamers en keukens. Schimmels kunnen zich bijvoorbeeld minder goed vestigen in glasvezelbehang. Verder is glasvezelbehang beschikbaar in verschillende texturen, patronen en ontwerpen. Dit kan een interessant element toevoegen aan je interieur. Klik hier voor alle informatie over glasvezelbehang.

Bij het kiezen van het juiste behang, kan je dus het beste letten op de ondergrond, het uiterlijk en waar je het behang wil plaatsen.