reageer als eerstvr 17 sep 2021

Gebruik deze tips voor een sfeervolle verlichting in de slaapkamer

Het creëren van sfeervolle verlichting in de slaapkamer is een essentieel onderdeel om misschien wel de belangrijkste kamer van jouw huis te voorzien van een ontspannen sfeer. Betere verlichting in de slaapkamer zorgt er niet alleen voor dat je een welverdiende nachtrust tegemoet gaat, maar ook dat het plezierig is om tijd in de slaapkamer te besteden, bijvoorbeeld voor het lezen van een boek of het kijken van een film. In dit artikel geven we je enkele ideeën die jou kunnen helpen bij het vormgeven van een fijne verlichting in de slaapkamer.

Een kaarsje zetten

Wanneer je een echt gezelligheidsmens bent, vergeet dan niet om de stemming te bepalen met een rijtje theelichtjes of geurkaarsjes op het nachtkastje. Een kaarsje zorgt niet alleen voor de ideale sfeerverlichting, maar het kijken naar het vuurtje helpt jou ook om te ontspannen voor het slapengaan. Probeer eens geurkaarsen die je helpen bij een betere nachtrust. Een goed kaarsje kan helpen bijdragen aan het verlagen van stress, bloeddruk en de hartslag. Vergeet ze uiteraard niet uit te blazen voordat je je ogen sluit!

Zorg voor een goede plaatsing

Een belangrijk aspect voor goede verlichting in de slaapkamer, is dat ze de belangrijkste ruimtes voorzien van de juiste hoeveelheid licht. Mocht je bijvoorbeeld kiezen voor een hanglamp in de slaapkamer, dan is het handig om te weten dat hanglampen er het beste uitzien boven het bed, in plaats van boven de looppaden. Hanglampen kun je daarom het beste aan de onderkant van je bed plaatsen, richting het midden van de slaapkamer. Houd er ook rekening mee dat je kiest voor een warm soort licht die de stemming bepaalt en niet jouw slaapkamercomfort verstoort. Tenslotte is het belangrijk dat je kiest voor de juiste plaatsing van de schakelaars, zodat je niet uit je bed hoeft te stappen om na het lezen het licht uit te doen.

Decoreer je klamboe

Gebruik je toevallig een klamboe voor een betere nachtrust, verzin dan een handige manier om de juiste lichtsfeer te creëren. Wanneer je een hanglamp binnen de klamboe wilt installeren, kies dan voor een klamboe waarbij het dak dit toelaat. Een ander sfeervol idee is om de klamboe te voorzien van een led-lichtsnoer, waarbij je zorgt voor gezellige slaapkamerverlichting die uitstekend is voor het lezen van die ene spannende roman! Als je op zoek bent naar handgemaakte klamboes van duurzame materialen, neem dan eens een kijkje op bambulah.com/nl/ voor inspiratievolle ideeën voor jouw slaapkamer.

 

Reacties zijn gesloten.