Ga je een nieuwe oplader voor je iPhone kopen? Dan zijn er nog wel een paar dingen waar je op moet letten. Niet elke lader die je op internet vindt, voldoet. Aan welke eisen moet een goede lader voldoen? We helpen je graag op weg!

De iPhone 15 heeft een nieuwe laadpoort

Goed om te weten: de iPhone 15 heeft een nieuwe laadpoort. Hadden iPhones vroeger nog allemaal een Lightning-aansluiting, is Apple nu overgestapt op USB-C. Niet helemaal vrijwillig, want het techbedrijf werd door de Europese Commissie gedwongen om over te gaan op USB-C. Het idee daarachter is dat je maar één lader nodig hebt om al je apparaten mee op te laden.

Dat houdt wel in dat als je tot nu toe alleen maar Lightning-kabels gebruikte, je alsnog een USB-C-kabel nodig hebt. Het is aan te raden om het kabeltje van Apple zelf te kopen, want die vind je in verschillende lengtes en zijn robuust. Vroeger braken de Apple-kabels regelmatig, maar tegenwoordig zijn de kabels flexibel en kunnen ze wel tegen een stootje.

Het juiste wattage kiezen

Wanneer je een iPhone oplader gaat kopen, moet je rekening houden met het vermogen of wattage van de aansluiting op de lader. Je hebt al opladers vanaf 5 Watt, maar ook van 140 watt. Wil je er eentje hebben die je iPhone snel kan opladen, dan heb je een lader van 20 watt nodig. Meer mag ook, maar daarmee gaat het opladen niet sneller. Het is dus geen kwestie van ‘hoe meer, hoe beter’.

Check of je oplader USB Power Delivery ondersteunt. Dat heb je namelijk wel nodig voor snelladen. De wat betere merken ondersteunen deze techniek vaak. Heb je geen snellaadfunctie nodig, dan voldoet vrijwel elke oplader die je kunt vinden. Je telefoon laadt dan uiteraard wel wat trager op.

Vermijd merkloze opladers

Je vindt online opladers al voor een paar euro. Logisch dat je denkt: ‘Waarom zou ik dan een dure kopen’? In de eerste plaats: omdat een goedkope oplader heel erg heet kan worden. Dat is overdag geen ramp, maar het is niet geschikt om ‘s nachts mee op te laden. Pas altijd op met hoe warm een lader wordt. Voor je het weet staat je oplader in brand.

Koop daarom liever een kwalitatieve lader. Dan heb je ook minder kans dat je oplader stuk gaat of dat je je iPhone beschadigt. Want dat zou toch wel erg zonde zijn. Ga je vaak op reis, dan kunnen we je aanraden om eens te kijken naar de set met internationale reisstekkers van Apple. Daarmee kun je je bestaande stroomadapter ombouwen tot eentje die je in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, China, Japan en Australië kunt gebruiken.