Loopt jouw zorgverzekering al sinds jaar en dag bij dezelfde verzekeraar en ben je hier tevreden over? Dan zie je waarschijnlijk geen reden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Toch kan overstappen wel degelijk interessant zijn. Waarom? Omdat dit je flink wat geld kan schelen. Niet iedere zorgverzekeraar hanteert namelijk dezelfde premie. Als je nog niet eerder overgestapt bent, weet je mogelijk niet hoe je dit aan moet pakken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste aders. In deze tekst leggen wij je namelijk uit hoe je makkelijk en snel de overstap maakt naar een goede zorgverzekering voor 2022.

Begin altijd met een vergelijking
Voordat je overstapt naar een andere zorgverzekeraar is het verstandig om een vergelijking te maken. Sommige mensen denken dat dit veel tijd kost, maar dat is niet het geval. Je hoeft namelijk niet meer de website van verschillende zorgverzekeraars te bezoeken. Nee, want vandaag de dag kun je namelijk een vergelijkingssite gebruiken. Je voert hier simpelweg jouw wensen in en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht van alle zorgverzekering die aan jouw wensen voldoen. Meestal wordt de maandelijkse premie ook vermeld, waardoor je precies weet hoeveel een zorgverzekering jou gaat kosten.

In Nederland moet je een zorgverzekering afsluiten als je 18 geworden bent. Ook in dat geval raden wij je aan een vergelijking te maken. Via een vergelijkingssite slaag je er namelijk in de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Dit is vooral handig als je de premie zelf moet betalen. Als je voor een goedkope verzekering kiest, voel je dit minder in jouw portemonnee. Bovendien blijft er op deze manier geld over voor andere (leuke) dingen.

Oude zorgverzekering opzeggen
Bij het vergelijken van zorgverzekeringen letten veel mensen op de prijs. Begrijpelijk, maar verstandig is het allerminst. Waarom? Omdat het belangrijker is dat je goed verzekerd bent. Je wilt immers geen torenhoge rekening gepresenteerd krijgen als je zorg nodig hebt. Kijk daarom ook goed naar de voorwaarden van een zorgverzekering voordat je overstapt. Kies bij voorkeur voor een zorgverzekering met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Heb je een verzekering gevonden met gunstige voorwaarden en een mooie prijs? Dan wordt het de hoogste tijd om over te stappen. Helaas hebben veel mensen geen idee hoe zij dit doen. Gelukkig is dit vaak makkelijker dan gedacht. Wil je overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering? Sluit dan een verzekering af bij de betreffende verzekeraar. Zij zorgen er vervolgens voor dat jouw huidige zorgverzekering wordt opgezegd. Zorg er wel voor dat je de nieuwe zorgverzekering voor 31 december afsluit. Als je dit niet doet, kun je pas aan het einde van volgend jaar de overstap maken.