reageer als eerstvr 23 jul 2021

PCR test teststraat Schiphol 24/7 mogelijk

Nog snel even een PCR test af laten nemen voordat je gaat vliegen of twijfel je of je in quarantaine moet? Geen paniek, want Schiphol stelt haar teststraat 24/7 beschikbaar. Zo kun je zowel overdag als ‘s nachts een test af laten nemen. Dit is handig voor mensen die op reis gaan en de test niet ouder mag zijn dan 24 uur, bijvoorbeeld als er gereisd wordt naar Frankrijk. Schiphol stelt haar teststraat 24/7 beschikbaar, omdat alle andere teststraten in Nederland overvol raken. Door de flinke toename in het aantal coronabestemmingen in Nederland gaat iedereen massaal testen. Voor de teststraten wordt het steeds moeilijker om afspraken in te plannen.

Voor iedereen geopend
De teststraat mag door iedereen gebruikt worden. Het maakt dus niet uit om welke reden je de teststraat van Schiphol bezoekt. Je kunt er gebruik van maken als reiziger, als je klachten hebt of als je twijfelt of je in quarantaine moet. Ga je er als reiziger naartoe? Dan zal je bij een negatieve uitslag een reiscertificaat ontvangen. Deze wordt wereldwijd erkend. Veel mensen die op het laatste moment een PCR test nodig hebben zullen voor de teststraat van Schiphol kiezen. Na een negatieve uitslag kunnen ze zonder problemen direct hun vlucht halen.

Hoe verloopt het testen?
In de teststraat van Schiphol wordt er gebruik gemaakt van de PCR test. Tijdens het afnemen van deze test kun je gewoon in de auto blijven zitten. De volgende dag zal je rond 14:00 de uitslag van de test ontvangen. Voor wie dit sneller wilt, is de spoedtest beschikbaar. Na het afnemen van de spoedtest zal je 30 minuten moeten wachten tot je de uitslag ontvangen hebt.

Maak een testafspraak
Om een PCR test af te kunnen laten nemen bij de teststraat van Schiphol, zal je een afspraak moeten maken. Dit is ook het geval bij andere teststraten in Nederland. Er kan een reservatie gemaakt worden voor één tijdvak. Het is dus van uiterst belang dat je op tijd aanwezig bent.

Reacties zijn gesloten.