Mensen zijn gewoontedieren. Dat zien we ook terug in onze voeding. In de meeste gezinnen komen elke week standaard dezelfde gerechten voorbij. We nemen dezelfde snacks, beleggen onze boterhammen bijna altijd op dezelfde manier en proberen nauwelijks iets nieuws uit. Hoe gezond je ook moge leven, het is voor je lichaam ook van belang dat er meer variatie op het menu staat. Dat is belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovendien is het ook nog eens veel leuker om lekker te experimenteren.

Merk jij dat je op het gebied van voeding echt in een sleur terecht bent gekomen? En wil je graag het roer omgooien in het nieuwe jaar? In deze blog delen we enkele tips om voortaan gevarieerder te eten en zo lekkerder in je vel te gaan zitten.

Maak gebruik van een maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Met name HelloFresh heeft inmiddels heel wat populariteit vergaard. Niet zonder reden. Deze maaltijdboxen maken het namelijk mogelijk om eenvoudig gevarieerd te eten. Wekelijks kies je uit een tiental recepten en stel je een eigen weekmenu samen. Je bepaalt zelf hoeveel gerechten je wil maken die week. Het leuke van een maaltijdbox is dat ze recepten maken gebaseerd op allerlei verschillende verse groenten en kruiden. Zo word je dus ook regelmatig geïntroduceerd met voedingsmiddelen die je nog nooit eerder gebruikt hebt. Hierdoor word je creatiever in het koken en leer je weer nieuwe smaken kennen.

De hello fresh prijzen zijn dit jaar hoogstwaarschijnlijk wel weer wat veranderd. Check de website en ontdek hoeveel je kwijt bent. Wist je dat je als nieuwe klant vaak van een leuke korting gebruik kunt maken? Zo kun je het voor heel weinig geld eens uitproberen.

Wissel rijst, pasta en aardappel met elkaar af

De meeste gerechten zijn gebaseerd op rijst, pasta of aardappel. In Nederland zijn we dol op aardappels en zijn er genoeg gezinnen die elke avond wel iets met aardappels eten. Nu is het ook een zeer veelzijdige groente, maar je lichaam heeft ook andere voedingsmiddelen nodig om gezond te blijven.

Begin daarom elke week met het samenstellen van een menu. Probeer hierbij jezelf uit te dagen om elke dag voor iets anders te kiezen. Kies eventueel ook elke dag voor een geheel andere groente. Zo daag je jezelf tevens uit om meerdere groentes te proberen en misschien wel hele nieuwe smaken te ontdekken.

Kook elke week minstens één nieuw gerecht

Vind je koken altijd meer noodzakelijk kwaad en kan je hier niet echt van genieten? Dan komt dit hoogstwaarschijnlijk doordat je te eentonig kookt. Het is niet leuk meer als je niet kunt experimenteren en als er geen ruimte is voor creativiteit. Daarom goed om jezelf eens uit te dagen. Stel elke week nieuwe doelen. Begin bijvoorbeeld door elke week minstens één nieuw gerecht te koken. Dus echt iets wat je nog nooit eerder gemaakt hebt. Het internet staat vol met recepten. Doe hier je voordeel mee. Je zult merken dat het elke week steeds gemakkelijker wordt om nieuwe dingen te verzinnen en te proberen en misschien zelfs het plezier in koken terugkeert. 

(Foto: pexels.com)