Een interieurupgrade houdt meer in dan alleen het vervangen van de douche, de tegels, het toilet en de badkuip in de badkamer.
Het is niet nodig om veel geld uit te geven om iets uitzonderlijks te doen bij het schilderen van je huis. Een succesvolle huis make-over hangt af van het vinden van de juiste balans tussen kosten en aantrekkingskracht. Het kan je dagen kosten om alle trends grondig te onderzoeken. Zoek een gerenommeerde architect en binnenhuisarchitect om de meeste waarde te krijgen terwijl je probeert je woning de beste nieuwe look te geven.

Isoleer je huis
De meesten van ons gebruiken meer energie in de winter omdat we de verwarming hoger zetten om warm te blijven. Maar onze huizen kunnen verrassend veel warmte verliezen. Bijna een kwart van de warmte in je huis kan via het dak ontsnappen. Je kunt de kachel minder vaak gebruiken door je zolder te isoleren om te voorkomen dat warmte ontsnapt.
Isolatie is een van de meest cruciale onderdelen van je huis, net na je ramen. De beste aanpak om de energie-efficiëntie van je hele huis te verhogen is door het te isoleren, want dat beschermt je tegen de effecten van hitte en kou van buitenaf.
De kosten voor het verwarmen van je huis en je water kunnen tot wel de helft van je energiekosten uitmaken. Veel mensen blokkeren echter hun radiatoren met voorwerpen, zoals de handdoekradiator, waardoor warme lucht moeilijker door de ruimte kan circuleren. zodat radiatoren langer moeten draaien en duurder zijn. Vergeet bovendien niet om de verwarming in leegstaande kamers lager te zetten.

Verbeter je interieur met deze nuttige suggesties
Een probleem met de meeste huizen is dat huiseigenaren, ondanks dat ze veel geld uitgeven aan inrichting, zelden veel aandacht besteden aan verlichting. Verlichting heeft een grote invloed op je stemming, de sfeer in je huis en hoe je inrichting tot leven komt. Bovendien kun je met mooie verlichting je ruimtes een gevoel van grandeur geven. Gezien hoe eenvoudig het is om tweedehands armaturen zoals kroonluchters te vinden op rommelmarkten, hoeven ze niet onbetaalbaar duur te zijn.

De wand- en vloertegels in je badkamer hebben een grote invloed op je woning
Door de tegels te vervangen kun je je badkamer een geheel nieuwe uitstraling geven! Geglazuurde en keramische tegels zijn de meest voorkomende materialen voor wanden en vloeren, maar je kunt ook natuursteen zoals marmer of graniet gebruiken. Voordat je een vloertegel legt, moet je er zeker van zijn dat die zowel stroef als antislip is; het laatste wat je wilt is dat iemand een ongelukkige val maakt! Kies tegels die niet poreus zijn, uiterst duurzaam, en eenvoudig schoon te maken.
Je wc kun je een upgrade geven door nieuwe tegels, een toilet van Saniheat toevoegen of redelijk geprijsde nieuwigheden zoals een mooie ronde spiegel en opvallend behang met patroon. Behangprojecten zijn de snelste manier om een kleine ruimte bij te werken. Maak het ontwerp af met een vergulde spiegel om de kleine, praktische ruimte wat glamour te geven.

Vervang je lampen
Het veranderen van de verlichting kan een grote invloed hebben op zowel het uiterlijk als de bruikbaarheid van de badkamer. Verlichtingsarmaturen zijn noodzakelijk in badkamers zonder ramen. Waarschijnlijk is die ene lichtbron boven de wastafel onvoldoende. Vergeleken met eerdere armaturen is LED-verlichting helderder en energiezuiniger. Voeg voor een romantische uitstraling een kroonluchter toe. Woon je in een huurhuis van een woningcorporatie, dan is het maar de vraag of je deze tips allemaal kunt gebruiken. Vraag het gerust na!
Nog een tip voor een mooi interieur waar niet veel mensen aan hebben gedacht: bind bij het ophangen van gordijnen altijd de bovenkant van de muur vast. Het is cruciaal dat het helemaal tot aan het plafond reikt. Gordijnen die in de hoogste stand worden opgehangen vestigen de aandacht op de hoogte van de kamer.