Als je zaken doet met klanten in het buitenland dan moet je een manier vinden om de goederen op de plaats van bestemming te krijgen. Een pakket kun je in Nederland overdragen aan een pakketdienst. Zij dragen het aan de grens over aan de buitenlandse collega’s die voor verder transport zorgen. Kleine pakjes gaan vaak per vliegtuig of soms per trein op transport. Gaat het om een grote partij goederen dan ligttransport per vrachtwagen het meest voor de hand. Daarom vertrekken dagelijks ook heel wat vrachtwagens vanuit Nederland naar bestemmingen in dit deel van Europa.
Wanneer kies je voor vervoer over het water?
Er kan ook worden gekozen voorzeevracht. Deze optie ligt voor de hand als het gaat om een grote hoeveelheid die in een zeecontainer moet worden vervoerd. Denk aan de inboedel bij een emigratie, maar ook aan een grote hoeveelheid grondstoffen die in het land van bestemming wordt verwerkt tot half- of eindfabricaten. Transport over zee neemt veel meer tijd in beslag maar is vaak wel de goedkoopste optie. Een vrachtschip kan veel vracht meenemen en zal daarom een lagere transportprijs in rekening brengen. Wel ben je afhankelijk van bepaalde data waarop een boot afvaart. Je kunt dat niet zelf bepalen, je bent afhankelijk van de rederij. En eenmaal in de haven in Spanje moet er natuurlijk nog aanvullend transport naar de eindbestemming worden geregeld.
Kies een ervaren transportbedrijf
Als je voor het eerst een transport naar Spanje gaat regelen, kies dan voor een ervaren transportbedrijf. Een onderneming alsKuipers Logistics heeft ruime ervaring met het vervoeren van goederen naar Spanje, maar ook naar tal van andere landen in Europa. Zij weten als geen ander hoe het transport het beste kan worden uitgevoerd. Denk aan het rijden van bepaalde routes en het snel en soepel regelen van douaneformaliteiten. Hoewel Spanje net als Nederland lid is van de Europese Unie kunnen er toch controles worden uitgevoerd om smokkel van verboden goederen tegen te gaan.
Speciaal transport naar Spanje
Soms is er speciaal transport nodig. Denk aan het vervoeren van vlees, groenten of bloemen en planten. Deze vracht moet gekoeld of soms bevroren worden vervoerd. Dit vraagt speciale maatregelen. Een koel- of vriestransport is vanzelfsprekend duurder. Maar de vervoerder maakt soms ook gebruik van speciale routes, waar misschien minder oponthoud is. Soms wordt in de zomer, als het erg warm is, met name in Zuid-Europa, geen koel- en diepvriestransport gereden omdat niet kan worden gegarandeerd dat de goederen in goede staat op hun bestemming aankomen. Je kunt er dan voor kiezen om het transport uit te stellen. Voor het vervoer van levende dieren gelden sowieso regels als het gaat om transport bij hoge temperaturen. Als het te warm is dan mogen levende dieren zoals varkens en kippen niet worden vervoerd omdat dit in strijd is met de regels voor dierenwelzijn.